آیا کاشت ایمپلنت با وجود پوکی استخوان ممکن است؟ کاشت ایمپلنت و پوکی استخوان می تواند روند درمان بیماران مبتلا به این بیماری را تحت تاثیر قرار دهد، پاسخ به سوال امکان کاشت ایمپلنت و پوکی استخوان مستلزم مطالعه دقیق شرایط هر فرد است، اگر فقط مشکل پوکی استخوان باشد. در حال حاضر، آنها را می توان با استفاده از تکنیک های مختلف درمان کرد. عوامل مختلفی در موفقیت ایمپلنت در افراد مبتلا به پوکی استخوان نقش دارند.
پوکی استخوان چیست؟
پوکی استخوان بیماری است که در آن استخوان ها تراکم و استحکام خود را از دست می دهند و در نتیجه مستعد شکستگی می شوند. این بیماری معمولا در افراد مسن و زنان یائسه شایع تر است. علت اصلی پوکی استخوان کاهش تولید هورمون هایی است که به ساخت و ترمیم استخوان ها کمک می کنند. عوامل دیگری مانند کمبود کلسیم و ویتامین D، فعالیت کم، سیگار کشیدن، الکل، برخی بیماری ها و داروها نیز می توانند در ایجاد یا تشدید پوکی استخوان نقش داشته باشند.
پوکی استخوان در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارد و ممکن است تا زمانی که شکستگی رخ ندهد متوجه آن نشوید. برای تشخیص پوکی استخوان می توانید از تست تراکم استخوان استفاده کنید که تراکم مواد معدنی استخوان را اندازه گیری می کند. درمان پوکی استخوان شامل داروهایی است که به کاهش تجزیه استخوان یا افزایش تشکیل استخوان کمک می کند.
علاوه بر این، رژیم غذایی سرشار از کلسیم و ویتامین D، مصرف مکمل های مناسب، ورزش منظم و جلوگیری از زمین خوردن و صدمات نیز در پیشگیری از شکستگی های ناشی از پوکی استخوان مفید است. در ادامه در مورد رابطه پوکی استخوان و ایمپلنت صحبت خواهیم کرد.
رابطه پوکی استخوان و ایمپلنت
ایمپلنت دندان یک روش مدرن و پیشرفته برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. این روش شامل قرار دادن یک پیچ فلزی در استخوان فک و سپس نصب یک تاج مصنوعی روی آن است. ایمپلنت های دندانی فواید زیادی دارند، از جمله بهبود ظاهر زیبایی، بهبود عملکرد جویدن و صحبت کردن و حفظ سلامت استخوان فک. اما آیا افراد مبتلا به پوکی استخوان می توانند از این روش استفاده کنند؟
پوکی استخوان یک بیماری است که با کاهش تراکم و استحکام استخوان همراه است. این بیماری می تواند باعث ضعیف و شکننده شدن استخوان ها و مستعد شکستگی شود. در این مقاله در مورد پوکی استخوان و ایمپلنت صحبت خواهیم کرد. برخی از عوامل خطر پوکی استخوان عبارتند از: سن بالا، جنسیت زن، کمبود کلسیم و ویتامین D، سیگار، الکل، برخی بیماری ها و داروها. برای تشخیص پوکی استخوان می توان از تست تراکم سنجی استخوان که تراکم مواد معدنی استخوان را اندازه گیری می کند، استفاده کرد.
طبق مطالعات، پوکی استخوان و ایمپلنت ارتباط مستقیمی با هم ندارند. این بدان معناست که افرادی که از پوکی استخوان رنج می برند می توانند ایمپلنت های دندانی نیز دریافت کنند و از مزایای آن بهره ببرند. البته برای این امر باید توجه داشت که:
- برای کاشت ایمپلنت دندان باید از دندانپزشک متخصص و مجرب استفاده شود.
- شما باید به دندانپزشک خود در مورد داروهایی که برای درمان پوکی استخوان مصرف می کنید بگویید. برخی از این داروها می توانند بر روی استخوان فک تأثیر منفی بگذارند.
باید از روش های تقویت استخوان فک مانند پیوند استخوان استفاده کرد. این روش شامل افزودن بافت استخوانی به استخوان فک است که پایه و اساس یک ایمپلنت موفق را فراهم می کند. - برای جلوگیری از شکستگی های ناشی از پوکی استخوان باید مراقب رژیم غذایی غنی از کلسیم و ویتامین D، مصرف مکمل های مناسب، ورزش منظم و جلوگیری از افتادن و برآمدگی باشد.
آیا با پوکی استخوان هم می توان ایمپلنت کاشت؟
با توجه به مطالعات انجام شده در رابطه با کاشت ایمپلنت و پوکی استخوان، ثابت شده است که هیچ تعارضی بین این دو وجود ندارد و با کمک روش های کمکی موثر، افراد مبتلا به پوکی استخوان نیز می توانند از این روش بهره مند شوند، اما باید توجه داشته باشید که تاریخچه پزشکی و بیماری های افراد باید به دقت بررسی شود، در صورت وجود بیماری های غیر از پوکی استخوان، ممکن است باعث ایجاد محدودیت در کاشت ایمپلنت شود، از جمله افراد مبتلا به بیماری کلیوی، اختلالات هورمونی، دیابت مقاوم به درمان، افراد دارای سابقه. جراحی دریچه مصنوعی قلب یا حمله قلبی، پوکی استخوان صعب العلاج، مصرف مواد مخدر و الکل و سن بالا.
- برای کاشت ایمپلنت دندان باید از دندانپزشک متخصص و مجرب استفاده شود.
- قبل از جراحی ایمپلنت، تراکم و کیفیت استخوان باید با رادیوگرافی یا توموگرافی کامپیوتری بررسی شود.
- در صورت لزوم باید از روش هایی مانند پیوند استخوان یا استفاده از ایمپلنت های مخصوص با قطر کمتر یا طول بیشتر برای تقویت استخوان فک استفاده کرد.
- شما باید به دندانپزشک خود در مورد داروهایی که برای درمان پوکی استخوان مصرف می کنید بگویید. برخی از این داروها می توانند بر روی استخوان فک تأثیر منفی بگذارند.
- برای جلوگیری از شکستگی های ناشی از پوکی استخوان باید مراقب رژیم غذایی غنی از کلسیم و ویتامین D، مصرف مکمل های مناسب، ورزش منظم و جلوگیری از سقوط و صدمات بود.
مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت در افراد مبتلا به پوکی استخوان
قبلاً در مورد رابطه بین پوکی استخوان و ایمپلنت صحبت کردیم. برای مراقبت های بعد از ایمپلنت در افراد مبتلا به پوکی استخوان، باید موارد زیر را در نظر بگیرید.
- مصرف داروهای ضد التهاب و آنتی بیوتیک را تا مدتی که دندانپزشک تعیین می کند ادامه دهید
- پرهیز از غذاهای سفت، تند، گرم، سرد، ترش و شیرین
- از فشار دادن، لمس یا تمیز کردن محل ایمپلنت با زبان یا انگشتان خود خودداری کنید
- از کشیدن سیگار، تف کردن، نوشیدن از طریق نی یا نی خودداری کنید
- اجتناب از ورزش، خم شدن، بلند کردن اجسام سنگین و فعالیتهای سنگین
- استفاده از کمپرس یخ برای کاهش تورم و خونریزی در ۲۴ ساعت اول
- استفاده از کمپرس گرم برای کاهش درد و التهاب در روزهای بعد
- رعایت بهداشت دهان با مسواک زدن ملایم و شستشوی دهان با آب نمک
- مراجعه به دندانپزشک برای بررسی وضعیت ایمپلنت و تعویض پیچ های موقت
- رعایت رژیم غذایی سرشار از کلسیم و ویتامین D و مصرف مکمل های مناسب
عوامل موثر بر موفقیت کاشت ایمپلنت در افراد مبتلا به پوکی استخوان
روند کاشت ایمپلنت در افراد مبتلا به پوکی استخوان با سایر افراد متفاوت است، رعایت نکاتی در زمینه کاشت ایمپلنت و پوکی استخوان برای دستیابی به حداکثر کارایی ضروری است که از جمله عوامل موثر در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره کرد. ذکر شده:
- انجام معاینات اولیه دقیق و آزمایشات لازم برای تعیین پیشرفت پوکی استخوان و التهاب لثه ضروری است.
- عمل پیوند استخوان و تقویت استخوان فک باید به درستی انجام شود و زمان بهبودی کافی در نظر گرفته شود.
- شناخت زمان مناسب برای کاشت ایمپلنت و اجرای آن از دیگر عوامل تاثیرگذار است
- برای گرفتن بهترین نتیجه باید از بهترین مارک های ایمپلنت موجود در بازار استفاده کرد
- انتخاب بهترین متخصص نیز برای موفقیت ایمپلنت و پوکی استخوان بسیار موثر است
- رعایت مراقبت های قبل و بعد از ایمپلنت نیز در رسیدن به نتیجه مطلوب نقش دارد
پیشگیری از پوکی استخوان فک و تحلیل رفتن آن چگونه است؟
پوکی استخوان موضعی نیست و در سراسر بدن بروز می کند، بنابراین بهترین راه برای جلوگیری از تحلیل استخوان فک و پوکی استخوان، پیشگیری از پوکی استخوان است. درست است که در بیشتر موارد پوکی استخوان مانعی برای درمان ایمپلنت نیست، اما روند درمان را کند می کند، شرایط درمان را حساس می کند، اضطراب بیمار را افزایش می دهد و …. او از همه این موانع و مشکلات جلوگیری کرد. برای این منظور موارد زیر باید رعایت شود:
- افزایش سطح فعالیت های بدنی سالم
- ایجاد برنامه آموزشی مناسب برای سلامت به صورت سیستماتیک و استاندارد
- رعایت یک رژیم غذایی سالم که شامل مهمترین نیازهای بدن و ساختار بدن باشد با کمبود برخی ویتامین ها مواجه نمی شود. فراموش نکنید که لبنیات و سبزیجات را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
- حذف مصرف مواد مخدر در اشکال مختلف آن
- عدم استفاده از مشروبات الکلی
- از مصرف زیاد نوشابه، چای، آب مالت و غیره خودداری کنید.
- رعایت بهداشت دهان و دندان در بالاترین سطح ممکن با استفاده از نخ دندان، مسواک زدن و دهانشویه
در چه مواردی جراحی ایمپلنت توصیه نمی شود؟
همانطور که در بالا ذکر شد، جراحی ایمپلنت برای افراد مبتلا به پوکی استخوان بی خطر است و این بیماری بر عمر ایمپلنت تاثیری ندارد. اما در برخی موارد، ایمپلنتولوژیست ایمپلنت دندان را توصیه نمی کند. ایمپلنت در موارد زیر توصیه نمی شود:
- اگر فرد اخیراً دچار حمله قلبی شده باشد
- افراد مبتلا به بیماری حاد کلیوی
- افرادی که اخیراً تحت عمل جراحی دریچه مصنوعی قلب قرار گرفته اند
- افراد معتاد به الکل یا مواد مخدر
- افرادی که اختلالات هورمونی دارند
- افرادی که زیاد سیگار می کشند
- افراد مبتلا به دیابت مقاوم به درمان
- افراد مبتلا به استئومالاسی مقاوم
- اگر فرد به مدت طولانی از داروهای بیس فسفونات خوراکی استفاده کرده باشد
- اگر فرد از داروهای تزریقی بیس فسفونات استفاده کند
نکته نهایی در مورد کاشت ایمپلنت با وجود پوکی استخوان
کاشت ایمپلنت مشکلی برای افراد مبتلا به پوکی استخوان نیست. کافی است مراحل اولیه و اولیه را دقیقا انجام دهید و سپس اقدام به کاشت ایمپلنت کنید. در حال حاضر ایمپلنت های دندانی در بسیاری از مطب ها و کلینیک های دندانپزشکی در افراد مبتلا به پوکی استخوان کاشته می شود.
البته برای موفقیت در فرآیند کاشت، عمل های اضافی از جمله پیوند لثه و فک را در اولویت قرار دهید. از غذا، گفتگو و معاشرت با دوستان تا کاشت دندان های با کیفیت، سالم و زیبا لذت ببرید. امیدواریم مطالب ارائه شده برای شما عزیزان موثر و جالب باشد.
مقالات پیشنهادی: