چیزهایی مهمی که در مورد ارتودنسی نامرئی به شما گفته نشده

چیزهایی مهمی که در مورد ارتودنسی نامرئی به شما گفته نشده

ارتودنسی نامرئی چیست؟ نکات کلیدی که قبل از انتخاب درمان ارتودنسی نامرئی باید بدانید؟ درمان ارتودنسی یکی از محبوب ترین درمان ها در زمینه دندانپزشکی است و تقاضا برای این روش درمانی روز به روز در حال افزایش است. دلیل آن این است که اکثر ما دندان های صاف و مرتبی نداریم و نیاز به اصلاح دارند.

اما بسیاری از افراد با وجود نیاز به درمان ارتودنسی و حتی تمایل به انجام آن، به دلیل اینکه دوست ندارند با بریس بیرون بروند، اقدامی انجام نمی دهند و دیگران با لبخندی فلزی و یا هنگام صحبت در موقعیت های حساس مانند سمینارها، آنها را می بینند. یا مصاحبه نمی تواند کلمات را به درستی تلفظ کند.

ارتودنسی نامرئی این مشکل را حل کرد و با درمان ارتودنسی نامرئی دیگر از بریس های فلزی استفاده نمی شود و نگران چسبیدن سیم و بریس های فلزی به دندان خود نباشید.

ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف برای آن دسته از مراجعینی که می خواهند دندان های خود را بی سر و صدا و خیلی سریع صاف کنند توصیه می شود. این جدیدترین و بهترین روش صاف کردن دندان است که در این صفحه به زبان ساده توضیح داده ایم. این مقاله نکاتی در مورد مزایا و معایب ارتودنسی نامرئی دارد که احتمالاً هیچ کس هرگز به شما نخواهد گفت. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

ارتودنسی نامرئی چیست؟

ارتودنسی نامرئی چیست؟

ارتودنسی نامرئی یا شفاف یکی از انواع درمان ارتودنسی دندان است که به دلیل شفاف بودن پلاک بسیار محبوب و متداول شده است. بسیاری از افراد دوست ندارند ظاهر خود را با بریس ببینند، بنابراین این روش راه حل مناسبی برای این مشکل است.

ارتودنسی نامرئی یکی از انواع درمان های ارتودنسی است که در آن از بریس ها و سیم های معمولی برای صاف کردن دندان های بیمار استفاده نمی شود، بلکه از سیستم های نامحسوسی مانند بریس ها و الاینرهای شفاف، بریس های سرامیکی و بریس های داخلی استفاده می شود.

بریس های نامرئی از نظر ظاهری پنهان هستند و قابل رویت نیستند، بنابراین برای افرادی که این نوع کارهای دندانپزشکی را دوست ندارند برای تغییر ظاهر بسیار مناسب هستند. نکته ارتودنسی شفاف این است که دیگران به راحتی متوجه بریس های ارتودنسی روی دندان های فرد نمی شوند و بیمار می تواند در طول درمان بدون نگرانی لبخند بزند.

انواع ارتودنسی نامرئی

در روش ارتودنسی نامرئی، وسایل ارتودنسی روی دندان قابل مشاهده نیستند. به عبارت دیگر وقتی بیمار دهان خود را باز می کند، وسایل ارتودنسی قابل مشاهده نیستند. به دلیل نامرئی بودن سیم های ارتودنسی، تقاضا برای ارتودنسی نامرئی بیش از پیش توسط بیماران مشاهده می شود. ارتودنسی نامرئی به سه روش در دسترس است که در زیر به آنها اشاره شده است.

با توجه به تقاضای زیاد بیماران بالغ، ارتودنسی نامرئی به یکی از درمان های رایج در مطب های ارتودنسی تبدیل شده است.انواع ارتودنسی نامرئی شامل ارتودنسی لینگوال، ارتودنسی همرنگ و ارتودنسی پلاک شفاف می باشد. تفاوت اصلی این سه نوع ارتودنسی در قابلیت برداشتن آنهاست. این بدان معنی است که می توانید ارتودنسی صفحه شفاف را از دهان خود خارج کنید. در دسته ارتودنسی متحرک قرار می گیرد. اما شما نمی توانید دو نوع دیگر را به تنهایی تحمل کنید که در دسته ارتودنسی های ثابت قرار می گیرند.

به طور کلی این روش درمانی به دو دسته ارتودنسی ثابت و متحرک تقسیم می شود و این دو دسته دارای ۳ نوع روش درمانی هستند. تفاوت آشکار بین بریس های شفاف متحرک و ثابت، قابلیت خارج کردن آنها از دهان در طول دوره درمان است که جزئیات این دو دسته به شرح زیر است:

  • ارتودنسی نامرئی ثابت: این دسته دارای دو نوع روش مختلف به نام های لینگوال و سرامیکی می باشد.
  • ارتودنسی نامرئی متحرک (اینویزیلاین): نوعی ارتودنسی متحرک با الاینرهای شفاف وجود دارد که با قالب گیری ساخته می شوند.

 ارتودنسی شفاف لینگوال

ارتودنسی لینگوال شفاف که به آن ارتودنسی مخفی یا دندانی نیز می گویند به این معنی است که بریس ها در پشت دندان های فک بالا و پایین قرار می گیرند، بنابراین بریس های ارتودنسی از جلو قابل مشاهده نیستند.

به دلیل تماس و تداخلی که بریس ها در این روش با زبان ایجاد می کنند، این روش را ارتودنسی لینگوال نیز می نامند و اغلب متخصص این روش را ارائه نمی دهد، اما باز هم بستگی به شرایط شما دارد و باید از متخصص ارتودنسی خود سوال کنید.

 ارتودنسی شفاف با براکت سرامیکی

تصوری که در گذشته بیشتر افراد در مورد ارتودنسی داشتند، بریس های فلزی بود، اما با گذشت زمان علم دندانپزشکی پیشرفت کرده است و شما می توانید تجربه خوبی با بریس های سرامیکی همرنگ دندان های خود داشته باشید.

این روش ارتودنسی نامرئی که به عنوان ارتودنسی ثابت نیز طبقه بندی می شود، شامل براکت های همرنگ دندان است و اغلب دارای سیم با روکش سفید است. یکی از مزایای بریس های سرامیکی این است که توجه زیادی را به خود جلب نمی کنند، اما از استحکام کمتری نسبت به بریس های فلزی برخوردار هستند.

ارتودنسی شفاف با الاینر

معروف ترین روش ارتودنسی برای دندان های نامرئی استفاده از الاینرهای شفاف یا اینویزیلاین است، در واقع اکثر افرادی که به دنبال درمان هستند با این روش آشنا هستند. این روش به عنوان ارتودنسی بی سیم نیز شناخته می شود.

مراحل ارتودنسی نامرئی

همانطور که گفته شد انواع ارتودنسی نامرئی شامل ارتودنسی لینگوال، ارتودنسی شفاف الاینر و ارتودنسی بریس های سرامیکی است که هر کدام دارای مراحل، تجهیزات و مدت درمان متفاوتی هستند. لازم به ذکر است که نوع ارتودنسی با توجه به شرایط بیمار و تشخیص متخصص ارتودنسی تعیین می شود.

چه افرادی به ارتودنسی نیاز دارند؟

چه افرادی به ارتودنسی نیاز دارند؟

ارتودنسی یکی از شاخه های دندانپزشکی است که به ترتیب و اصلاح دندان ها و فک ها می پردازد. ارتودنسی به دلایل زیر انجام می شود:

۱. مرتب کردن دندان ها

ارتودنسی برای تراز و اصلاح دندان ها برای افزایش استحکام، جلوگیری از پوسیدگی و مشکلات عملکردی انجام می شود.

۲. اصلاح اختلالات فک

اختلالات فک را می توان از عوامل مهم در ایجاد مشکلات دندانی و فک دانست. ارتودنسی به اصلاح این اختلالات برای دستیابی به عملکرد بهتر دندان ها و فک ها کمک می کند.

۳. زیبایی دندان و لبخند

دندان های مرتب و یکنواخت تاثیر زیادی در زیبایی لبخند شما دارند. افرادی که دندان های درست و زیبایی دارند اغلب از افزایش عزت نفس و راحتی در ارتباطات بهره مند می شوند.

۴. جلوگیری از مشکلات دهان و دندان

دندان های هم تراز در دسترس تر هستند و تمیز کردن آنها راحت تر است. ارتودنسی می تواند به جلوگیری از مشکلاتی مانند تشکیل پلاک، التهاب لثه و پوسیدگی دندان کمک کند.

۵. کمک به اصلاح مشکلات تنفسی

در برخی موارد، اختلالات فک می تواند باعث مشکلات تنفسی شود. ارتودنسی نیز می تواند در رفع این نوع مشکلات موثر باشد.

۶. جلوگیری از مشکلات احتمالی در آینده

انجام ارتودنسی می تواند از مشکلات بیشتر و پیچیده تر در آینده جلوگیری کند. به عنوان مثال، اصلاح مشکلات دندانی در دوران کودکی می تواند از مشکلات گوارشی در بزرگسالی جلوگیری کند.

به طور کلی ارتودنسی به عنوان یک راه حل درمانی موثر برای بهبود عملکرد دندان ها و فک ها، زیباسازی لبخند و جلوگیری از مشکلات دندانی و فکی به اکثر افراد توصیه می شود.

بهترین سن برای ارتودنسی چه سنی است؟

با پیشرفت علم اکنون می توان ارتودنسی را در سنین نوجوانی، جوانی و میانسالی بدون مشکل انجام داد. از آنجایی که درمان ارتودنسی قبل از هر جراحی یک ضرورت است، انجام این درمان در هر سنی بهتر از عدم انجام آن است. بنابراین لازم نیست نگران سن مناسب برای ارتودنسی باشید.

مزایای ارتودنسی نامرئی دندان

نامرئی بودن بریس ها در ارتودنسی نامرئی یکی از بزرگترین مزیت های این روش است و قابلیت جابجایی دستگاه با الاینر شفاف از دیگر مزایای این روش می باشد. از دیگر مزایای آن:

  • به راحتی می توان دستگاه های ارتودنسی را با این روش تمیز کرد.
  • براکت ها و سیم های ارتودنسی واضح و مشخص نیست.
  • احتمال پوسیدگی کمتر است.
  • تحمل پلاک به خصوص در روزهای اول بسیار آسان است.
  • در صورت لزوم و در مراسم مهم امکان حذف پلاک وجود دارد.

کدام نوع ارتودنسی نامرئی بهتر است؟

ارتودنسی بسته به نوع ناهنجاری دندانی بیمار و با توجه به شرایط فیزیکی و محیطی بیمار یکی از انواع ارتودنسی نامرئی را ارائه می دهد. از آنجایی که ارتودنسی لینگوال ثابت نیاز به مراقبت زیادی دارد، به طور کلی برای بیماران جوان و بی دقت توصیه نمی شود. ارتودنسی لینگوال بسیار مستعد شکستگی است و تمیز کردن ارتودنسی لینگوال نسبت به سایر انواع ارتودنسی ثابت دشوارتر است.

استفاده از ارتودنسی نامرئی با الاینرهای واضح نیز نیازمند تلاش و تمرین بیمار در استفاده منظم از این نوع ارتودنسی است. بهترین و موثرترین نوع ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی با بریس های سرامیکی همرنگ دندان است. اگرچه این نوع ارتودنسی پایداری و استحکام ارتودنسی ثابت با سیم ها و براکت های فلزی معمولی را ندارد، اما نسبت به سایر انواع ارتودنسی نامرئی در تسریع روند بهبودی بسیار موثر است.

ارتودنسی نامرئی برای چه افرادی مناسب نیست؟

روش های صاف کردن نامرئی دندان برای اکثر افراد مناسب است. برخی از آنها فقط برای بزرگسالان در نظر گرفته می شوند، اما اگر فردی بخواهد ارتودنسی خالص را با الاینر انجام دهد، در هر سنی و تقریبا در هر شرایطی می تواند دندان های خود را با آن اصلاح کند.

با این حال، شرایط و موقعیت هایی وجود دارد که افراد بهتر است به جای روش های نامرئی، روش های دیگری را امتحان کنند:

  • زمانی که ناهنجاری ها شدید هستند
  • زمانی که فک ها در موقعیت های بسیار نامرتب قرار دارند
  • زمانی که افراد بهداشت دهان و دندان را به درستی رعایت نمی کنند

ارتودنسی نامرئی برای چه افرادی مناسب نیست؟

هزینه ارتودنسی نامرئی چقدر است؟

هزینه ارتودنسی نامرئی یکی از دغدغه های اصلی بیمارانی است که انتظار دارند قبل از شروع درمان از آن مطلع شوند. هزینه ارتودنسی شفاف به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

  • درجه نا منظم بودن دندان های بیمار
  • نیاز به درمان فک بالا یا پایین یا هر دو
  • مدت درمان برای رفع کامل ناهنجاری ها
  • انتخاب نوع ارتودنسی؛ براکت لینگوال، سرامیکی یا تراز
  • نیاز به خدمات و درمان های بیشتر در طول درمان
  • نوع و کیفیت مواد مورد استفاده برای دستگاه های ارتودنسی

هزینه ارتودنسی نامرئی بیشتر از ارتودنسی ثابت فلزی است، دلیل اصلی و گرانی در مراحل و ساخت دستگاه ها در کشورهایی مانند کانادا می باشد. البته در کشور ما براکت های شفاف هم تولید می شود که باعث کاهش قیمت می شود.

 

مقالات پیشنهادی:

شیکه اجتماعی پزشکان

خدمات بیمارستان آنلاین

خدمات دندانپزشکی درمانی شامل چه مواردی است؟

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *