معرفی انواع روش های عصب کشی دندان

معرفی انواع روش های عصب کشی دندان

انواع عصب کشی دندان کدامند و چه تفاوت هایی با هم دارند؟ در رشته دندانپزشکی انواع مختلفی از عصب کشی دندان وجود دارد که بسته به موارد مختلف انجام می شود. به طور کلی برای اینکه بدانید درمان عصب کشی دندان چیست؟ باید گفت کشیدن دندان یک روش درمانی رایج است که برای نجات و جلوگیری از کشیده شدن دندان انجام می شود.

این فرآیند درمانی شامل برداشتن پالپ عفونی یا آسیب دیده از داخل عصب دندان و تمیز کردن آن ناحیه و جلوگیری از ایجاد عفونت بیشتر است. اگرچه کل فرآیند یکسان است، اما بسته به شدت و محل دندانی که نیاز به کشیدن عصب دارد، روش های مختلفی وجود دارد.

عصب کشی دندان چیست؟

عصب کشی دندان چیست؟

درمان ریشه یکی از درمان های دندانپزشکی در شاخه ریشه می باشد که به درمان ریشه و رفع عفونت هسته دندان آسیب دیده می پردازد و برداشته شده و با مواد مخصوص پر می شود. درمان ریشه درمانی برای ترمیم و نجات دندان آسیب دیده یا عفونی به جای کشیدن آن است.

چندین دهه پیش، درمان ریشه اغلب دردناک بود. با پیشرفت در دندانپزشکی و بی حسی های موضعی، اکثر مردم درد کمی را در طول کشیدن عصب تجربه می کنند. در واقع، زندگی با یک دندان پوسیده احتمالاً دردناک تر است.

کشیدن دندان یکی از جدیدترین روش های پیشگیری از دندان درد است. زمانی که دندان ها به شدت پوسیده شده اند می توان از کانال ریشه استفاده کرد. یکی از دلایل اصلی نیاز فوری همه افراد به دندانپزشک، دندان درد شدید و مداوم است که گاهی حتی با مصرف مسکن نیز از بین نمی رود. در بیشتر موارد این درد با درمان ریشه دندان معیوب درمان می شود.

این بدان معنا نیست که اگر دندانی درد نکند، نمی توان آن را درمان کرد. هر دندانی دارای نفوذ میکروبی به محفظه پالپ (حفره دندانی که همان پالپ دندان است) دارد، در بیشتر موارد نیاز به درمان ریشه دارد. روت کانال تراپی تکنیکی با سختی و دقت بالا است که در داخل دندان و به طور دقیق تر در ریشه آن انجام می شود تا آن را در دهان فعال نگه دارد.

این کار شامل برداشتن عصب دندان در صورتی که پالپ هنوز وجود داشته باشد و “مرده” نباشد، ضدعفونی محفظه پالپ و ریشه و در نهایت پرکردن آنها می باشد.

چند نوع عصب کشی داریم؟

از انواع عصب کشی می توان به عصب کشی معمولی اشاره کرد. این یک روش معمول عصب کشی است که توسط دندانپزشکان انجام می شود. این روش شامل دسترسی به محفظه پالپ دندان عفونی یا آسیب دیده است که با ابزارهای پیشرفته دندانپزشکی انجام می شود. پس از این مرحله، سیستم عصبی دندان تمیز می شود و سپس با یک ماده زیست سازگار به نام گوتاپرکا پر می شود. در نهایت تاج روی دندان قرار می گیرد تا از آن محافظت کند.

از دیگر انواع عصب کشی می توان به عصب کشی تک جلسه ای اشاره کرد. این روشی است که در آن عصب کشی دندان تنها در یک جلسه انجام می شود که دقیقا برعکس روش معمولی است که به چندین جلسه نیاز دارد. این روش برای مواردی مناسب است که عفونت گسترش نیافته باشد و بلافاصله با یک جلسه عفونت برطرف شود. دندانپزشک تمام مراحل فرآیند استخراج عصب از جمله برداشتن پالپ، تمیز کردن و پر کردن دندان را در یک جلسه انجام می دهد.

حفظ دندان عصب کشی شده و میزان موفقیت این فرآیند بین ۸۶ تا ۹۳ درصد گزارش شده است. حتی با این میزان موفقیت بالا، باز هم مواردی وجود دارد که فرآیند عصب کشی با شکست مواجه می شود. زمانی که درمان اولیه عصب کشی موفقیت آمیز نباشد، می توان از روش های دیگری برای از بین بردن عفونت استفاده کرد.

در این مورد می توان به میکروسرجری ریشه که یکی از انواع جدید برداشتن عصب است اشاره کرد. در واقع عصب کشی ریشه زمانی انجام می شود که روش مرسوم عصب کشی موثر نباشد و بر اساس روش های آناتومیک آناتومیکی با شکست مواجه شود یا امکان پذیر نباشد. این فرآیند شامل ایجاد یک سوراخ کوچک در نوک دندان برای دسترسی به ناحیه عفونی است. بافت عفونی برداشته می شود و ریشه دندان قبل از پر کردن ناحیه با مواد زیست سازگار تراشیده می شود. عصب کشی ریشه معمولاً در زیر میکروسکوپ انجام می شود تا میزان موفقیت و دقت فرآیند افزایش یابد.

پالپوتومی اطفال یک روش درمانی برای عصب کشی دندان در کودکان است. این روش شامل برداشتن پالپ دندان از تاج دندان و دست نخورده ماندن پالپ سالم است. کانال های ریشه برای کودکان برای حفظ دندان کودک ضروری است و به دندان کمک می کند تا زمانی که دندان به حالت طبیعی رشد کند در جای خود بماند.

اندودنتیکس ترمیمی شاخه جدیدی از درمان عصب کشی است که هدف آن حفظ عملکرد طبیعی دندان است. این روش شامل استفاده از تکنیک‌های مدرن است که طی این فرآیند مانند روش‌های سنتی، دندان را به دندان مرده تبدیل نمی‌کند، بلکه در واقع دندان را ترمیم کرده و آن را زنده می‌کند.

انواع عصب کشی دندان

دندان های انسان  از لایه های مختلفی تشکیل شده اند. لایه بالای دندان مینای دندان نامیده می شود که می توانیم آن را با چشم ببینیم. در زیر این لایه عاج وجود دارد که بسیار سخت و محکم است. در داخل عاج بافت ها، عروق خونی و اعصاب قرار دارند.

وقتی پالپ دندان در اثر پوسیدگی آسیب می بیند، دردناک می شود و برای مقابله با این درد نیاز به عصب کشی یا درمان ریشه داریم. با توجه به انواع عصب کشی روش های مختلفی برای عصب کشی وجود دارد. زمانی که استخراج عصب زمانی که پالپ دندان ملتهب، عفونی و آبسه می‌شود، ضروری است. این کار توسط دندانپزشک مجرب انجام می شود تا ریشه دندان کاملاً عصب کشی شده و در آینده مشکلی ایجاد نکند.

عصب کشی چند مرحله دارد؟

عصب کشی چند مرحله دارد؟

باید بدانیم که عصب کشی چند مرحله دارد و کل فرآیند تنها به یک مرحله ختم نمی شود. اولین مرحله عصب کشی بررسی علائم عصب کشی دندان و تعیین نیاز به این فرآیند است. دندانپزشک دندان های شما را با اشعه ایکس معاینه می کند تا شدت آسیب یا عفونت را مشخص کند. بر اساس آزمایشات و مشاهدات، جراح مغز و اعصاب گزینه های درمانی را به شما پیشنهاد می کند.

  • قبل از شروع درمان، متخصص به شما بی حسی تزریق می کند تا نواحی آسیب دیده دندان را بی حس کند. این روش باعث می شود که بیمار در طول درمان راحت باشد و دردی احساس نکند.
  • هنگامی که دندان بی حس می شود، دندانپزشک با استفاده از مته سوراخ کوچکی در تاج دندان ایجاد می کند تا به داخل دندان دسترسی پیدا کند. دندانپزشک از طریق این سوراخ به حفره پالپ متورم یا عفونی که در داخل سیستم عصبی دندان قرار دارد دسترسی دارد.
  • متخصص با کمک ابزارهای پزشکی مدرن، پالپ عفونی شده را از داخل دندان خارج می کند. در مرحله بعد داخل حفره را تمیز می کند و مطمئن می شود که هیچ باکتری داخل دندان باقی نماند.
  • پس از برداشتن پالپ عفونی، دندانپزشک ناحیه دندان را با مواد و محلول های ضد میکروبی ضد عفونی می کند. در برخی موارد ممکن است مقداری دارو در داخل دندان قرار داده شود تا علائم عفونت از بین برود.
  • هنگامی که دندان به طور کامل تمیز شد، زمان پر کردن دندان با ماده زیست سازگار به نام گوتاپرا است. این ماده حفره و کانال عصبی را پر می کند و از ورود عفونت جلوگیری می کند و به تثبیت دندان کمک می کند.
  • پس از پر کردن دندان، متخصص دندانپزشکی ساختار دندان را با روکش دندان تقویت می کند. این مرحله بسیار مهم است زیرا از دندان در برابر آسیب محافظت می کند و عملکرد و ظاهر دندان را حفظ می کند.

چه زمانی عصب کشی ضروری است؟

همانطور که گفته شد، درمان ریشه زمانی ضروری خواهد بود که التهاب و عفونت به پالپ دندان نفوذ کند. در واقع این کار به این منظور انجام می شود که حتی با برداشتن پالپ و پالپ، بتوان دندان طبیعی را حفظ کرد و از برداشتن آن جلوگیری کرد. مواردی که باعث نفوذ باکتری ها و آلودگی پالپ دندان می شود و در نهایت نیاز به کشیدن عصب می شود را می توان به شرح زیر بیان کرد:

  • شکستگی و ترک خوردگی یا عمیق دندان
  • نشت پرکردگی های قدیمی که منجر به پوسیدگی می شود
  • شما سوراخ ها و حفره هایی در دندان های خود دارید و از آنها مراقبت نمی کنید
  • انجام نادرست چندین روش درمانی روی یک دندان
  • نکروز دندان و تشکیل آبسه دندان

مراقبت های قبل از عصب کشی

مراقبت های قبل از عصب دهی برای بهتر و آسان تر شدن روند درمان بسیار مهم است. در زیر برخی از اقدامات احتیاطی قبل از برداشتن عصب آورده شده است:

  • در روز درمان بهتر است لباس راحتی و قابل شستشو بپوشید.
  • شب قبل از رفتن به دندانپزشکی به اندازه کافی بخوابید.
  • برای کاهش احتمال تهوع و ناراحتی معده بعد از برداشتن اعصاب، مصرف تنقلات را به حداقل برسانید.
  • حداقل ۱ ساعت قبل از مراجعه به دندانپزشک ایبوپروفن یا استامینوفن مصرف کنید.
  • حداقل ۲۴ ساعت قبل از مراجعه، از مصرف هر گونه دارو یا الکل خودداری کنید.
  • اگر مشکلات سلامتی خاصی دارید یا از داروهای خاصی استفاده می کنید، حتما با پزشک خود مشورت کنید تا عوارض جانبی احتمالی درمان را ارزیابی کند.
  • مدارک و سوابق پزشکی خود را همراه داشته باشید تا دندانپزشک بر اساس شرایط شما بهترین درمان را ارائه دهد.
  • قبل از مراجعه حتما دندان های خود را مسواک زده و نخ دندان بکشید. همچنین از سیگار کشیدن خودداری کنید.
  • برای برداشتن عصب نیازی به همراه ندارید. پس از درمان، می توانید بلافاصله به فعالیت های روزانه خود بازگردید.

علائم نیاز به درمان ریشه دندان

دندانی که پوسیدگی آن به عصب رسیده و نیاز به درمان ریشه دارد علائمی را نشان می دهد که نیاز به توجه و درمان به موقع دارد. از علائم نیاز به کشیدن دندان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حساسیت دندان ها به گرما و سرما برای مدت طولانی
  • تغییر رنگ دندان ها
  • لق شدن دندان ها
  • آبسه دندان
  • تورم و حساس شدن لثه های اطراف دندان
  • درد بسیار شدید هنگام جویدن یا فشار دادن دندان

مراقبت های بعد از عصب کشی دندان

  • برای اطمینان از نتایج مطلوب، رعایت این نکات در طول دوره بهبودی و در طول فرآیند درمان بسیار مهم است. متخصص ممکن است مراقبت های مهم مختلفی از جمله موارد زیر را توصیه کند:
  • تا زمانی که بی حسی ناشی از عمل عصب کشی کاملا برطرف نشده است، چیزی نخورید و ننوشید. در این مدت افراد مجاز به خوردن و آشامیدن نیستند، زیرا امکان گاز گرفتن زبان یا دیواره های دهان وجود دارد.
  • بعد از کشیدن عصب، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بسیار مهم است. اگر دبریدمان با یک پانسمان موقت انجام شود، شما مشمول محدودیت های مسواک زدن خواهید بود.
  • اگر دندان عصب کشی شده بانداژ داشته باشد، اگر بخشی از آن کنده شود، نگران نباشید. با این حال، اگر پانسمان به طور کامل افتاد، باید به دندانپزشک خود اطلاع دهید.
  • بهتر است روز اول بعد از عصب کشی نیمه دراز بکشید تا فشار روی صورت و سر و جریان خون کاهش یابد.
  • مسکن های تجویز شده توسط دندانپزشک را به طور منظم مصرف کنید و تمام توصیه های او را دنبال کنید.

آیا عصب کشی دندان درد دارد؟

آیا عصب کشی دندان درد دارد؟

در طول فرآیند عصب کشی دندان، پالپ ملتهب برداشته می شود. بعداً سطوح داخلی دندان ها تمیز و ضدعفونی شده و دندان با مواد مخصوص پر می شود. در طول فرآیند عصب کشی، به لطف داروهای بیهوشی و ابزار معمول دندانپزشکی، دردی احساس نخواهید کرد.

درد دندانی که احساس می کنید در واقع برای زمانی است که دندان هنوز درمان نشده است. واقعیت این است که برداشتن ریشه عفونی باعث تسکین درد می شود. با این حال، ممکن است در طول فرآیند عصب کشی احساس ناراحتی کنید که با مسکن های معمولی می توان آن را به طور کامل برطرف کرد.

هزینه عصب کشی دندان

هزینه کشیدن عصب دندان معمولاً متفاوت است و به خدمات ارائه شده توسط دندانپزشک، تجهیزات بالینی و مواد مورد استفاده در این روش بستگی دارد. بسته به نوع ناهنجاری ها و میزان عفونت در ریشه و دندان هر فرد و تعداد کانال های ریشه، قیمت و هزینه درمان ریشه متفاوت خواهد بود.

همچنین لازم به ذکر است که متخصصین مجرب کلینیک دندانپزشکی نور شهریار از بهترین مواد برای درمان دهان و دندان مراجعین استفاده می کنند و تمامی بیماران از کیفیت درمان به خصوص درمان ریشه مطمئن خواهند بود. برای دریافت هزینه دقیق درمان عصب کشی و سایر هزینه های دندانپزشکی با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

 

مقالات پیشنهادی:

هلدینگ تبلیغاتی

شیکه اجتماعی پزشکان

خدمات بیمارستان آنلاین

پوسیدگی دندان چیست و راههای پیشگیری و درمان

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *