کامپوزیت دندان چیست و چه مراحلی دارد؟

کامپوزیت دندان در شهریار |کامپوزیت دندان قسطی زیر نظر متخصص

کامپوزیت دندان درمانی در دندانپزشکی است که برای ترمیم شکستگی، پوسیدگی و ترک، تغییر اندازه، شکل و رنگ دندان ها استفاده می شود. کامپوزیت دندانی یک ماده خمیر مانند ساخته شده از رزین همرنگ دندان است که بر روی دندان قالب گیری می شود و با استفاده از تابش خاص سخت می شود.

البته همه علاقه مند هستند که لبخندی زیبا بر لب داشته باشند. برای این منظور داشتن دندان های سالم و صحیح ضروری است. هنگامی که برای پر کردن حفره به دندانپزشک مراجعه می کنید، متوجه استفاده از مواد خمیر مانند خواهید شد.

این مواد خمیر مانند که همرنگ دندان های شما هستند، سطح دندان را به شکلی که دندانپزشک به آنها داده است، می پوشانند. در پایان کار این لایه رب باید تثبیت شود. دندانپزشک این کار را با استفاده از نور آبی انجام می دهد.

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان یکی از پرطرفدارترین خدمات دندانپزشکی به ویژه در زمینه زیبایی است که به دلیل قیمت مناسب و سریع طرفداران زیادی دارد. در این روش از مواد خاصی استفاده می شود. این ماده ترکیبی از مواد پلاستیکی، شیشه ای و رزینی است که به راحتی می توان آن را شکل داد و رنگ کرد. علاوه بر این، این روکش ها نسبتاً راحت و سریع روی دندان ها قرار می گیرند.

این ویژگی ها کامپوزیت را به گزینه ای مناسب برای ترمیم مشکلات جزئی دندان مانند شکستگی ها، پرکردن حفره ها، از بین بردن لکه ها و زردی، اصلاح دندان های کج و نامرتب و فاصله بین دندان ها تبدیل می کند.

در روش کامپوزیت، دندانپزشک در واقع یک دندان جدید برای شما از مواد خام می سازد. بنابراین دقت، مهارت و ظرافت کار دندانپزشک تاثیر زیادی در نتیجه نهایی کار دارد، بنابراین در انتخاب دندانپزشک برای انجام کامپوزیت باید نهایت دقت را به خرج دهید.

جستجوی یک ماده ایده آل برای ترمیم دندان منجر به پیشرفت های چشمگیری در تکنیک های دندانپزشکی زیبایی شده است. تکنیک های کامپوزیت و اسید اچ دو پیشرفت عمده در دندانپزشکی ترمیمی هستند.

کامپوزیت یک ماده چسبنده است که با مینا و عاج دندان پیوند محکمی ایجاد می کند و در نتیجه ترمیم دندان را تسهیل می کند. پرکننده های کامپوزیت مخلوطی از مواد پلاستیکی و شیشه ای به همراه رزین هستند که به راحتی می توان آن ها را شبیه دندان های طبیعی رنگ کرد. به دلیل ظاهر طبیعی و قیمت مقرون به صرفه تر، کامپوزیت به سرعت جایگزین آمالگام نقره در ترمیم دندان می شود.

انواع مختلفی از ترکیبات کامپوزیت وجود دارد که برای ترمیم و زیبایی دندان استفاده می شود. ترکیب نهایی کامپوزیت یک ترکیب خمیری است که به راحتی وارد حفره ها و نامنظمی های دندان شده و آن را پر می کند. این ترکیبات دقیقاً همرنگ دندان های طبیعی هستند و هیچ گونه ترکیب فلزی ندارند.

انواع کامپوزیت دندان

تکنیک ها و مواد مختلف ما را به سمت انواع کامپوزیت های دندانی سوق داده است که هر کدام کاربرد خاصی دارند و برای هر دندانی مناسب نیستند. دندانپزشک با توجه به نوع دندان ها، شرایط فردی و تعداد دندان هایی که نیاز به کامپوزیت ونیر دارند، بهترین نوع کامپوزیت دندان را برای افراد انتخاب می کند. تفاوت لمینت دندان و کامپوزیت دندان در طول عمر و مراحل عملکرد آن است.

انواع کامپوزیت های دندانی شامل موارد زیر است:

  • روکش‌های سرامیکی یا پرسلن
  • رزین کامپوزیت‌ها که خود شامل موارد زیر می‌شود:
    • ماکروفیل ها
    • میکروفیل ها
  • هیبریدها شامل:
  • نانو هیبریدها
    • میکرو هیبریدها
    • هیبریدهای معمولی
  • کامپوزیت ips

طبقه بندی دیگر، طبقه بندی کامپوزیت ها بر اساس محل استفاده و نوع آنهاست. در این دسته انواع کامپوزیت های خلفی، کامپوزیت های قدامی، ونیرهای کامپوزیت مایع و غیره گنجانده شده است.

علاوه بر این، آنها بر اساس برند سازنده نیز دسته بندی می شوند. Sarmaco معروف ترین برند کامپوزیت است که محصول سوئیس می باشد. همه این کامپوزیت ها برای اهداف مختلفی استفاده می شوند. در نهایت همگی برای زیبایی دندان با کامپوزیت و رفع مشکلات مختلف در نظر گرفته می شوند.

کاربردهای کامپوزیت دندان

فرآیند پر کردن حفره دندان به راحتی توسط دندانپزشک در مدت زمان معادل ۱ ساعت انجام می شود. حفره های دندانی در اثر پوسیدگی دندان ایجاد می شوند. افراد برای ترمیم دندان های آسیب دیده از مواد خاصی استفاده می کنند. همچنین بهترین راه برای اصلاح لبخند استفاده از روکش دندان یا ونیر کامپوزیت است. ماده مورد استفاده در این روش ترکیبی از شیشه، کوارتز و رزین است. بسته بندی ماده مذکور در سرنگ های مخصوص قابل مشاهده است. ماده خمیری حفره های دندان را پر می کند و با قرار گرفتن در معرض نور از حالت خمیری به حالت جامد تبدیل می شود. افرادی که می خواهند طرح لبخند خود را بهبود بخشند از روکش برای اهداف زیبایی استفاده می کنند.

کاربرد اصلی کامپوزیت ترمیم دندان است. پوسیدگی دندان یکی از شایع ترین مشکلات دندانی است. حفره های کوچکی هستند که در اثر پوسیدگی به دلایل مختلف روی سطوح دندان ایجاد می شوند و ظاهر دندان ها را زشت و نامرتب می کنند. این حفره ها در اثر تولید اسید توسط پلاک ها و باکتری های موجود در دهان ایجاد می شوند و مینای دندان را از بین می برند. یکی از کاربردهای کامپوزیت دندان پر کردن این حفره های دندانی است. مواد کامپوزیتی به راحتی می توانند وارد این حفره ها شده و آن ها را به خوبی پر کنند.

از آنجایی که کامپوزیت یک ماده دندانی است، می توان از آن هم برای زیبایی سطح خارجی دندان و هم برای ترمیم قسمت داخلی دندان استفاده کرد. به عبارت دیگر کاربردهای کامپوزیت را می توان در دو حوزه زیبایی دندان و ترمیم دندان خلاصه کرد. در این مطلب به کاربردهای زیبایی کامپوزیت دندان به طور خاص اشاره شده است. به طور کلی کاربردهای کامپوزیت ونیر (کامپوزیت زیبایی دندان) را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • از بین بردن فضای اضافی بین دندان ها
  • اصلاح شکل و فرم دندان ها (کج، کوتاه و غیره تغییر شکل دندان ها)
  • بهبود رنگ دندان
  • پیشگیری از شکستگی و ترک های دندان

فرق لمینت و کامپوزیت دندان

فرق لمینت و کامپوزیت دندان

برخی از روش های ترمیم دندان نیاز به مراحل زمان بر و قالب گیری دارند، اما در صورت استفاده از کامپوزیت دندان، این فرآیند اختیاری است. جالب اینجاست که قرار دادن مواد کامپوزیت روی دندان حدود پنج ساعت طول می کشد. این مزیت باعث می شود این روش ترمیم دندان در یک جلسه انجام شود.

از طرفی روش لمینت دندان حدود دو هفته تا یک ماه زمان می برد. این فرآیند با معاینه اولیه توسط پزشک آغاز می شود و پس از تایید فرم نهایی و برنامه ریزی مناسب، فرآیند قالب گیری آغاز می شود. در مراحل لمینیت دندان حدود نیم میلی متر از مینای دندان تراشیده می شود تا مواد لمینت شده به خوبی جا بیفتد. این روش با ارائه زیبایی دندان ها، فرصتی برای ترمیم و جابجایی مواد فراهم نمی کند.

به همین دلیل در صورت ترک خوردگی یا شکستگی دندان، دندان باید برداشته و جایگزین شود. از سوی دیگر، کامپوزیت دندان امکان جابجایی آسان مواد ترمیمی را در صورت لزوم فراهم می کند. مهمترین تفاوت کامپوزیت دندان با لمینت در نحوه نصب و ساخت آن است.

مزایای کامپوزیت دندان

وقتی صحبت از مزایای کامپوزیت دندان می شود، در واقع منظور مزیت و برتری این روش نسبت به سایر روش های درمانی و زیبایی دندان است. اما مهمترین مزیت کامپوزیت دندان زیباتر شدن دندان ها و افزایش عزت نفس است. همچنین مزایای دیگری که می توان برای عرشه کامپوزیت ذکر کرد عبارتند از:

  • حل چندین مشکل ظاهری دندان تنها در یک جلسه
  • قیمت مناسب تر از سایر روش های اصلاح طرح لبخند
  • انتخاب رنگ مناسب دندان و تطبیق رنگ مواد کامپوزیت با دندان های طبیعی
  • افزایش استحکام و محافظت بیشتر از دندان ها
  • با توجه به بهداشت دهان و دندان چندین سال ماندگاری دارد
  • روند درمان بدون درد و ناراحتی

تأثیر کامپوزیت بر سلامت و زیبایی دندان چیست؟

کامپوزیت های دندانی به هر شکلی که باشد تاثیر زیادی بر ظاهر افراد خواهد داشت. آنها عزت نفس افراد را افزایش می دهند و زیبایی لبخند آنها را دو چندان می کنند. برای درک بهتر تاثیر کامپوزیت روی صورت افراد، بهتر است عکس قبل از کامپوزیت را با عکس بعد از دندان کامپوزیت مقایسه کنید تا متوجه تاثیر این روش در زیبایی چهره افراد شوید.

اما همانطور که گفته شد کامپوزیت های دندانی فقط برای اهداف زیبایی استفاده نمی شوند. جدای از زیبایی، تاثیر کامپوزیت در بهبود سلامت حفره دهان و دندان ها قابل انکار نیست. جلوگیری از شکستگی دندان، جلوگیری از فرسایش و پوسیدگی دندان و رفع دندان درد ناشی از فاصله بین دندان ها از جمله این موارد است. به خصوص کامپوزیت دندان های شکسته یا کامپوزیت دندان های کج یا پوسیده تاثیر زیادی در جلوگیری از شکستگی و آسیب تک تک دندان ها خواهد داشت.

کاندیدای مناسب کامپوزیت

نکته مهم در مورد کامپوزیت دندان، انتخاب کاندید مناسب برای این کار است. به طور کلی این تکنیک برای افرادی که مشکلات خفیف دارند یک روش درمانی و زیبایی است. این افراد معمولاً از سلامت عمومی دهان و لثه برخوردار هستند و دندان های بد پوسیده، شکسته و آسیب دیده ندارند. عفونت لثه نباید در کاندیدای ونیرهای کامپوزیت وجود داشته باشد.

همانطور که گفتیم این روش برای ترمیم نسبی دندان ها مانند شکستگی های کوچک، رفع لکه ها و زرد شدن دندان ها، پرکردن دندان ها، کاهش فاصله بین دندان ها، ترمیم سایش دندان و … استفاده می شود. اگر هر یک از این شرایط را دارید، ممکن است کاندیدای خوبی برای این تکنیک باشید.

چه کسانی نمی توانند دندان های کامپوزیت داشته باشند؟

قبلا گفته شده بود که کامپوزیت دندان برای رفع بسیاری از مشکلات ظاهری دندان مانند تغییر رنگ، لب‌های پر، دندان‌های شکسته و بدشکلی مناسب است. با این حال، کامپوزیت دندان برای همه افرادی که با این مشکلات مواجه هستند قابل ساخت نیست. در واقع، برای برخی افراد محدودیت هایی وجود دارد که آنها را از انجام کامپوزیت ونیر باز می دارد. آنها عبارتند از:

  • افرادی که بیماری لثه از جمله عفونت لثه دارند و لثه های قرمز و متورم دارند. ابتدا باید مشکلات لثه این افراد به طور کامل برطرف شود و سپس در صورت تشخیص توسط متخصص کامپوزیت دندان، اقدام به کامپوزیت ونیر کنند.
  • افراد مبتلا به ناهنجاری های دهان و فک و صورت. در اغلب موارد کامپوزیت ونیرها به دلیل مشکلات ساختاری و اسکلتی فک برای این افراد کارایی چندانی نخواهد داشت و مشکلات فک همچنان بر ظاهر دندان های آنها تاثیر می گذارد.
  • افرادی که دندان قروچه می کنند. این افراد دائماً از ساییدگی دندان های خود رنج خواهند برد.
  • افرادی که بیماری های شدید دندانی دارند.

این افراد برای درمان این بیماری شدید دندانی باید تحت درمان ارتودنسی قرار گیرند. زیرا کامپوزیت دندان می تواند تا حدی و تا حدی بیماری دندان را برطرف کند اما درمان اصلی این مشکل ارتودنسی دندان است. برای این منظور باید با متخصص ارتودنسی مشورت کنید.

طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟

سوالی که برای بسیاری از افراد پیش می آید دوام و طول عمر کامپوزیت دندان است. مدت زمان ماندگاری کامپوزیت ونیرها و مدت زمان ماندگاری آنها بر روی دندان ها به چند چیز بستگی دارد.

اول از همه نوع کامپوزیت ونیر و کیفیت و جنس آن مهم است. به عنوان مثال همانطور که در بالا ذکر شد کامپوزیت Sarmaco و کامپوزیت ips از بادوام ترین و بادوام ترین کامپوزیت های مورد استفاده در دندانپزشکی هستند. مواد مورد استفاده در دندانپزشکی مانند برس کامپوزیت دندان، رنگ های کامپوزیت دندان و موادی که برای چسباندن و آماده سازی دندان ها استفاده می شود نیز در تعیین طول عمر این روکش ها مهم هستند.

عامل مهم بعدی در طول عمر این کامپوزیت های دندانی، سطح مهارت دندانپزشک است. دندانپزشک باید مهارت و تجربه کافی را داشته باشد تا بتواند با توجه به وضعیت دندان ها بهترین کار را برای مراجعه کنندگان انجام دهد.

مراقبت های بعد از دندان های کامپوزیت نیز بسیار مهم است. به عنوان مثال در مورد عمر کامپوزیت دندان های جلویی، گاز نگرفتن غذای جامد و رعایت بهداشت دهان و دندان برای ماندگاری این روکش ها بسیار موثر خواهد بود.

طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟

نکته نهایی در مورد کامپوزیت دندان در شهریار

کامپوزیت های دندانی یکی از موثرترین، مقرون به صرفه ترین و کاربردی ترین روش های رفع مشکلات جزئی دندان است که می تواند به بهبود ظاهر و زیباتر شدن لبخند افراد کمک کند. در این روش از انواع کامپوزیت های دندانی استفاده می شود که در انتخاب آن ها باید شرایط مراجعه کننده را در نظر گرفت.

ونیرهای کامپوزیت دندان می توانند گزینه ایده آلی برای ترمیم شکاف دندان، دندان های کج و از بین بردن دندان های تغییر رنگ باشند. کامپوزیت دندان باید در یک کلینیک دندانپزشکی معتبر توسط یک متخصص دندانپزشکی مجرب و مجرب انجام شود.

در روش کامپوزیت، دندانپزشک در واقع یک دندان جدید برای شما از مواد خام می سازد. بنابراین دقت، مهارت و ظرافت کار دندانپزشک تاثیر زیادی در نتیجه نهایی کار دارد، بنابراین در انتخاب دندانپزشک برای انجام کامپوزیت باید نهایت دقت را به خرج دهید.

 

مقالات پیشنهادی

شیکه اجتماعی پزشکان

خدمات بیمارستان آنلاین

بررسی انواع روش ها ترمیم و بازسازی دندان های پوسیده

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *