نکات مهم کشیدن دندان به همراه مراقبت های درمانی

کشیدن دندان در شهریار|متخصص دندانپزشکی و کشیدن دندادن شهریار

کشیدن دندان یک درمان یا روش معمول دندانپزشکی است که می تواند توسط دندانپزشک عمومی یا سایر متخصصان دندانپزشکی انجام شود. بسته به وضعیت دندان افراد، می توان این فرآیند را به صورت عادی و در مدت زمان کوتاهی انجام داد و یا به صورت جراحی و نسبتاً تهاجمی تهیه کرد. آنچه در این مقاله می خوانید توضیح کاملی در مورد فرآیند کشیدن دندان و چرایی انجام آن است.

کشیدن دندان چیست؟

کشیدن دندان به برداشتن بدون درد دندان یا ریشه دندان با حداقل آسیب به بافت های اطراف اشاره دارد. اکثر جراحان دندان دستورالعمل های بعد از کشیدن دندان را دارند که به صورت چاپی به بیمار داده می شود. پیروی از این دستورالعمل ها پس از کشیدن دندان، بروز عفونت و درد را کاهش می دهد. اگر دستورالعمل های پس از استخراج رعایت نشود، می توانند بهبودی را به تاخیر بیندازند. خشکی پوسیدگی یکی از مشکلات بعد از کشیدن دندان است.

این به معنای لخته ای است که باید در داخل حفره دندان (محلی که دندان کشیده شده است) وجود داشته باشد و متأسفانه به دلیل شستن بیش از حد بیمار یا ضربه به آن ناحیه در حین کشیدن دندان یا شرایط، به استخوان تبدیل می شود.

گاز استریل که در ناحیه خشک قرار می گیرد، لخته خون را در داخل سکون از بین می برد. تخلیه حفره از لخته خون منجر به ورود غذا و بوی نامطبوع می شود و میکروب ها در این ناحیه فعال شده و حفره خشکی را تشکیل می دهند که پس از سه روز بوی بدی پیدا می کند و دردناک است.

معمولاً برای این افراد درمان دارویی تجویز نمی شود و توصیه می شود این درد توسط دندانپزشک با شستن و استفاده از پانسمان های مخصوص حفره خشک برطرف شود. بیماران باید بدانند که این موارد خیلی راحت درمان می شوند اما در صورت عدم درمان حتی با دارو به مدت ۲۱ روز درد و بوی بد دهان خواهند داشت.

کشیدن دندان چیست؟

مراحل کشیدن دندان

دندان قابل مشاهده در دهان کشیده می شود. ابتدا دندان با وسیله ای به نام آسانسور لق می شود. سپس دندانپزشک از فورسپس برای کشیدن دندان استفاده می کند. اگر دندان در دهان بیرون نیامده یا در خط لثه شکسته شده باشد، جراحی لازم است. در این روش، جراح دندان یک برش کوچک در لثه ایجاد می کند تا دندان عقل نهفته یا شکسته را خارج کند. چه یک کشیدن ساده باشد و چه جراحی، اصول کشیدن دندان اساساً یکسان است که شامل موارد زیر است:

  • بی حس کردن دندان

کشیدن دندان با تزریق ماده بی حس کننده برای دندان، لثه و بافت استخوانی اطراف شروع می شود. اینکه شما چقدر نیش سوزن را احساس می کنید در درجه اول به نوع بافتی که ماده بی حس کننده در آن تزریق می شود بستگی دارد.

هر عکس معمولاً دارای ۳ مرحله اصلی زیر است:

  1. قرار دادن سوزن – دندانپزشک ابتدا پوست اطراف دندان را با سوزن سوراخ می کند. باید بدون درد باشد، در غیر این صورت درد فقط یک ثانیه طول می کشد.
  2. وارد کردن سوزن – هنگامی که پزشک شما سوزن را وارد کرد، آن را به بافت خاصی که داروی بیهوشی در آن قرار می گیرد منتقل می کند. ممکن است کمی احساس ناراحتی کنید. از دندانپزشک خود بپرسید که چگونه آن را به حداقل برسانید.
  3. رسوب بیهوشی – هنگامی که سوزن وارد می شود، محلول بی حس کننده در بافت آزاد می شود.
  4. به نظر می رسد این فرآیند باعث بی حس شدن دندان و نواحی اطراف آن می شود، مرحله ای ضروری قبل از کشیدن دندان.
  •  کشیدن دندان

هنگامی که دندان کشیده می شود، اتفاقی که می افتد این است که دندان از حفره خود (در استخوان فک) بیرون کشیده می شود. دندان معمولاً محکم در حفره قرار می گیرد و توسط یک رباط در جای خود نگه داشته می شود. برای کشیدن دندان، پزشک قبل از اینکه بتواند دندان را از رباط جدا کند، حفره را باز می کند و سپس از حفره خارج می شود.

استخوانی که ریشه دندان را می پوشاند نسبتا متخلخل است. چرخش دندان به جلو و عقب در برابر دیواره سوکت، استخوان را فشرده می کند. در نهایت فضای کافی وجود خواهد داشت و دندان از باند جدا می شود.

دلایل کشیدن دندان

دلایل زیادی وجود دارد که چرا دندان ممکن است نیاز به کشیدن داشته باشد. یک علت بسیار شایع آسیب جدی ناشی از ضربه یا پوسیدگی است که قابل ترمیم نیست. علل دیگر عبارتند از:

  • ارتودنسی: گاهی اوقات دندانپزشکان برای آماده سازی دهان برای ارتودنسی دندان می کشند. هدف از ارتودنسی تراز کردن دندان ها و تراز آنهاست که اگر دندان ها برای دهان شما بزرگ باشند ممکن است امکان پذیر نباشد. بنابراین اگر دندان در حرکت دندان های دیگر در لثه اختلال ایجاد کند، دندانپزشک کشیدن آن را توصیه می کند.
  • عفونت: اگر حفره به پالپ برسد (پالپ در مرکز دندان حاوی اعصاب و رگ‌های خونی است)، باکتری‌های موجود در دهان می‌توانند وارد پالپ شده و منجر به عفونت شوند. در بیشتر مواقع، این مشکل را می توان با درمان ریشه (برداشتن عصب) درمان کرد، اما اگر عفونت آنقدر شدید باشد که آنتی بیوتیک یا برداشتن عصب نتواند عفونت را از بین ببرد، ممکن است نیاز به کشیدن دندان باشد تا از گسترش عفونت به آن جلوگیری شود.
  • خطر عفونت: اگر سیستم ایمنی شما ضعیف است (به عنوان مثال، اگر تحت شیمی درمانی هستید یا اخیراً پیوند عضو داشته اید)، حتی خطر عفونت یک دندان خاص ممکن است دلیل کافی برای کشیدن آن دندان باشد.
  • بیماری پریودنتال (بیماری لثه): اگر بیماری لثه (مانند عفونت بافت ها و استخوان هایی که دندان ها را احاطه کرده و آنها را تثبیت می کنند) باعث لق شدن دندان ها شده باشد، ممکن است دندانپزشک نیاز به کشیدن دندان یا دندان های ناحیه آسیب دیده داشته باشد.

در کشیدن دندان چه اتفاقی می‌افتد

در کشیدن دندان چه اتفاقی می‌افتد

یک جراح دندانپزشک اقدام به کشیدن دندان می کند. قبل از کشیدن دندان، دندانپزشک به شما یک بی حس کننده موضعی تزریق می کند تا ناحیه ای که قرار است دندان کشیده شود بی حس شود، اگر دندان جاسازی شده باشد، اگر دندان جاسازی شده باشد، دندانپزشک لثه و بافت استخوانی را که دندان را پوشانده است خارج می کند.

دندان و سپس با استفاده از فورسپس، دندان را گرفته و با احتیاط آن را به جلو و عقب حرکت می دهد تا با احتیاط آن را از استخوان فک و رباط هایی که آن را در جای خود نگه می دارند جدا کند. گاهی اوقات دندانی که برداشتن آن دشوار است نیاز به شکستن دندان و سپس کشیدن آن دارد. هنگامی که دندان کشیده می شود، معمولاً لخته خون در حفره آن ایجاد می شود.

دندانپزشک گاز دندانی را در حفره ایجاد شده قرار می دهد و از شما می خواهد که آن را گاز بگیرید تا خونریزی متوقف شود. گاهی اوقات دندانپزشک برای بستن لبه های لثه ای که در محل کشیدن دندان باز شده است، چندین بخیه می زند.

گاهی در اثر از بین رفتن نسبی یا کامل لخته خون در حفره دندان پس از کشیدن دندان، استخوان در معرض هوا قرار می گیرد و بهبودی به تأخیر می افتد که به آن حفره خشک (حفره خشک) می گویند. دندانپزشک یا جراح دهان می تواند سوکت را با ژل یا خمیر طبی و بانداژهای طبی ببندد تا لخته خون تشکیل شود.

آمادگی قبل از درمان و کشیدن دندان

  • دندانپزشک باید قبل از مصرف دارو پرونده پزشکی بیمار را به دقت بررسی کند و از بیمار بخواهد که او را در مورد داروهای فعلی مطلع کند.
  • در صورت مصرف داروهای رقیق کننده خون (ASA) یا حساسیت دارویی به پزشک اطلاع دهید.
  • گاهی اوقات به دلیل وجود عفونت، دندانپزشک قبل از کشیدن دندان آنتی بیوتیک تجویز می کند.
  • برای کشیدن باید از قبل از دندان رادیوگرافی بگیرید تا پزشک مناسب ترین روش را برای شما انتخاب کند.
  • سیگار کشیدن باید حداقل یک روز قبل از جراحی متوقف شود، زیرا سیگار کشیدن حفره دندان را خشک می کند و استخوان آلوئول را در معرض دید قرار می دهد.
  • دندانپزشک در روز عمل از بی حسی موضعی استفاده می کند.

توصیه های بعد از کشیدن دندان

پس از کشیدن دندان، پزشک بیمار را برای بهبودی به خانه می فرستد. معمولاً چند روز طول می کشد تا دندان خوب شود. موارد زیر می تواند به کاهش درد ناشی از کشیدن، کاهش خطر عفونت و سرعت بخشیدن به بهبود کمک کند.

  • حتما داروی تجویز شده توسط پزشک را در زمان مقرر مصرف کنید.
  • برای کاهش خونریزی ناشی از کشیدن دندان و تشکیل لخته در حفره دندان، پد گازی را که دندانپزشک در محل دندان کشیده شده قرار داده است، محکم گاز بگیرید. اگر گاز اضافی از پزشک دریافت کردید، قبل از آغشته شدن کامل به خون آنها را عوض کنید.
  • یک کیسه یخ (اگر ندارید، کیسه یخ) بلافاصله پس از کشیدن دندان روی محل جراحی قرار دهید تا تورم ناشی از آن کاهش یابد. این کار را هر ده دقیقه انجام دهید.
  • در صورت امکان ۲۴ ساعت پس از کشیدن دندان استراحت کنید و تا حد امکان یک تا دو روز پس از جراحی فعالیت خود را کاهش دهید.
  • تا ۲۴ ساعت پس از کشیدن دندان از مسواک زدن یا تف کردن شدید دهان خودداری کنید. برای جلوگیری از آزاد شدن لخته خون ایجاد شده در حفره دندان
  • پس از ۲۴ ساعت، دهان خود را با محلول آب نمک شستشو دهید. (درمان خانگی: ۱ قاشق چایخوری نمک را در نیم لیتر آب حل کنید.)
  • تا ۲۴ ساعت پس از درمان از نوشیدن مایعات از طریق نی خودداری کنید
  • استعمال دخانیات مانع از بهبودی به موقع می شود، پس از کشیدن سیگار پس از جراحی خودداری کنید.
  • به مدت یک روز پس از کشیدن دندان از غذاهای نرم و مایع مانند سوپ، پودینگ و ماست استفاده کنید و در صورت مشاهده بهبودی در درمان، به آرامی غذاهای جامد را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
  • هنگام خواب، سمت عمل شده را روی بالش استراحت دهید. خوابیدن به پشت روند بهبودی را طولانی می کند.
  • مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را ادامه دهید، اما مطمئن شوید که دور از ناحیه جراحی است. این به جلوگیری از عفونت ناحیه تحت درمان کمک می کند.

عواقب عدم رعایت دستورات بعد از کشیدن دندان

اگر دستورالعمل های پس از استخراج رعایت نشود، می توانند بهبودی را به تاخیر بیندازند. خشکی پوسیدگی یکی از مشکلات بعد از کشیدن دندان است. این به معنای لخته ای است که باید در داخل حفره دندان (محلی که دندان کشیده شده است) وجود داشته باشد و متأسفانه به دلیل شستن بیش از حد بیمار یا ضربه به آن ناحیه در حین کشیدن دندان یا شرایط، به استخوان تبدیل می شود. گاز استریل که در ناحیه خشک قرار می گیرد، لخته خون را در داخل سکون از بین می برد.

تخلیه حفره از لخته خون منجر به ورود غذا و بوی نامطبوع می شود و میکروب ها در این ناحیه فعال شده و حفره خشکی را تشکیل می دهند که پس از سه روز بوی بدی پیدا می کند و دردناک است. معمولاً برای این افراد درمان دارویی تجویز نمی شود و توصیه می شود این درد توسط دندانپزشک با شستن و استفاده از پانسمان های مخصوص حفره خشک برطرف شود. بیماران باید بدانند که این موارد خیلی راحت درمان می شوند اما در صورت عدم درمان حتی با دارو به مدت ۲۱ روز درد و بوی بد دهان خواهند داشت.

درد بعد از کشیدن دندان تا چند روز طبیعی است؟

درد بعد از کشیدن دندان تا چند روز طبیعی است؟

این نوع درد که با تورم همراه است، معمولاً باید سه تا چهار روز پس از کشیدن دندان از بین برود، گاهی اوقات ممکن است تا یک هفته طول بکشد. معمولاً ورم و درد صبح‌ها پس از بیدار شدن از خواب بدتر می‌شود و در طول روز در حالت ایستاده ورم کم‌کم کاهش می‌یابد.

نکته نهایی در مورد کشیدن دندان

درد بعد از کشیدن دندان یکی از مواردی است که باعث ترس از درمان دندانپزشکی در افراد می شود و همین عامل مانع از مراجعه به موقع آنها به دندانپزشک می شود. بسته به اینکه دندان کشیده شده در کدام قسمت از فک قرار گرفته باشد، درد بعد از کشیدن دندان متفاوت خواهد بود. استخوان‌های فک پایین نسبت به استخوان‌های فک بالا قوی‌تر هستند و به همین دلیل درد بعد از کشیدن دندان عقل پایین‌تر از دندان عقل بالا خواهد بود.

احساس درد بعد از کشیدن دندان معمولاً یک امر طبیعی است که در عرض چند روز فروکش می کند، اما اگر داروهای خانگی و مصرف مسکن ها تاثیری در کاهش درد پس از کشیدن دندان نداشته باشد و اگر شدت التهاب و درد سه روز پس از درمان افزایش یابد یا اگر اگر متوجه ترشحات چرکی، خونریزی شدید و خارش در ناحیه تحت درمان شدید، بلافاصله با دندانپزشک تماس بگیرید.

 

مقالات پیشنهادی

هلدینگ تبلیغاتی

شیکه اجتماعی پزشکان

خدمات بیمارستان آنلاین

پوسیدگی دندان چیست و راههای پیشگیری و درمان

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *