آیا می توان با وجود ایمپلنت دندان ارتودنسی کرد؟

آیا می توان با وجود ایمپلنت دندان ارتودنسی کرد؟

ارتودنسی دندان ایمپلنت شده به چه صورت است؟ هنگامی که ایمپلنت جایگزین دندان اصلی شما می شود، در راستای دندان های دیگر قرار می گیرد. بنابراین نیازی به ارتودنسی نیست. اما در برخی موارد ممکن است دندان های اطراف ایمپلنت نامرتب باشند و نیاز به بریس داشته باشند. در این موارد می توان ارتودنسی انجام داد.

به طور کلی ارتودنسی با دندان های کاشته شده مشکلی ایجاد نمی کند. در واقع این دو روش هیچ تداخلی با یکدیگر ندارند. اما بیماران نباید انتظار داشته باشند که براکت ها موقعیت ایمپلنت را تغییر دهند. از آنجایی که پایه آن در استخوان فک قرار گرفته و به آن جوش داده می شود، دیگر نمی توان آن را جدا کرد و یا حرکت داد.

دلیل اینکه دندان های طبیعی با بریس حرکت می کنند این است که ریشه های آنها توسط بافت پالپ پریودنتال لثه حمایت می شود. در واقع این حرکت و قرارگیری در موقعیت صحیح به لطف نرمی بافت پریودنتال امکان پذیر است.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت ها برای جایگزینی دندان هایی طراحی شده اند که به دلیل پوسیدگی یا ضربه از دست رفته اند. ایمپلنت شامل یک قسمت پیچ تیتانیومی است که دندانپزشک برای جایگزینی دندان از دست رفته در فک قرار می دهد. سپس روکش پروتز (قسمت قابل مشاهده دندان) را روی قسمت تیتانیومی نصب می کند. این روکش دقیقا عملکرد یک دندان طبیعی را دارد.

در واقع ایمپلنت های دندانی مانند دندان های طبیعی به نظر می رسند. حتی ممکن است به مرور زمان فراموش کنید که دندان کاشته شده بخشی از دندان های طبیعی شما نیست. از آنجایی که دندان کاشته شده به خوبی در بین بقیه دندان ها استتار شده است (دقیقا با رنگ دندان های دیگر مطابقت دارد)، هیچ کس دیگری نمی تواند آن را تشخیص دهد.

ایمپلنت دندان فواید زیادی دارد، از جمله:

  • ظاهر زیبا
  • بهبود صحبت کردن
  • افزایش راحتی
  • خوردن راحت تر
  • افزایش عزت نفس
  • ماندگاری بالا

کاشت ایمپلنت یک کار تخصصی است. این کار معمولا توسط دندانپزشک، پریودنتیست یا جراح دهان در چند ساعت انجام می شود. در بیشتر موارد، ناحیه ایمپلنت بی حس است و بیمار نیازی به بیهوشی ندارد. دستیار دندانپزشک نحوه آماده شدن برای ایمپلنت و دستورالعمل های مراقبتی را برای جلوگیری از هرگونه عارضه و مشکل به بیمار توضیح می دهد.

ایمپلنت دندان چیست؟

ارتودنسی دندان چیست؟

درمان ارتودنسی برای اصلاح ناهنجاری های مختلف دهان و دندان در کودکان و بزرگسالان انجام می شود. در طول این درمان، ارتودنتیست به دندان ها فشار وارد می کند تا به موقعیت طبیعی خود بازگردند و ناهنجاری ها با کمک بریس ها و سیم های مختلف ارتودنسی از بین می روند. این ناهنجاری ها شامل پشت و جلوی فک ها، عدم تقارن فک ها، قرارگیری نامناسب دندان ها، روی هم قرار گرفتن دندان ها، فاصله بین دندان ها، انحراف دندان ها در جهات مختلف و … می باشد.

ناهنجاری ها مشکلات زیادی برای فرد ایجاد می کند که از جمله آنها می توان به کاهش عزت نفس، مشکل در صحبت کردن، مشکل در غذا خوردن، پوسیدگی و پوسیدگی سریعتر دندان ها، آسیب به کناره های دهان و زبان و … اشاره کرد.

ارتودنسی دندان ایمپلنت شده چگونه است؟

دلیل درمان ایمپلنت و درمان ارتودنسی را بررسی کرده ایم اما سوال مهم اولویت این دو درمان بر یکدیگر است. توصیه متخصصان این است که بهتر است فرد ارتودنسی کامل انجام دهد و پس از درمان ارتودنسی از ایمپلنت دندان استفاده کند. زیرا با از بین رفتن ناهنجاری های دندان های طبیعی و فک، متخصص پس از ارتودنسی، ایمپلنت و تاج دندان را مطابق با چینش جدید دندان ها تنظیم می کند. زمانی که ارتودنسی قبل از ایمپلنت انجام می شود فضای کافی برای پایه ایمپلنت و تاج دندان ایجاد می شود و جراحی ایمپلنت به راحتی انجام می شود.

با این حال، ممکن است فردی قبلا ایمپلنت داشته باشد و در شرایط مختلف نیاز به ارتودنسی داشته باشد. برای این موارد امکان انجام ارتودنسی زیر نظر بهترین متخصص ارتودنسی وجود دارد. از طریق معاینات و بررسی وضعیت دندان کاشته شده و پس از درمان، روش ها و رویکردهایی برای چیدمان دندان ها برای ایجاد لبخندی زیبا و رفع ناهنجاری ها در نظر گرفته می شود.

کاربرد ارتودنسی دندان چیست؟

اگر مشکلات زیر را دارید، باید برای ارتودنسی دندان به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید:

  • افتادن زودرس یا دیررس دندان های شیری کودکان
  • عادات اشتباه برخی از کودکان مانند مکیدن انگشت و غیره
  • اختلال در جویدن یا خوردن غذا
  • تنفس دهان
  • شلوغی و بی نظمی دندان ها
  • فک به جلو یا عقب
  • دندان های کج
  • اختلال گفتار
  • فاصله بین دندانی

ارتودنسی قبل از کاشت ایمپلنت

این کار بیشتر از ارتودنسی با دندان های کاشته شده رایج است. در واقع بیماران ابتدا دندان های خود را مرتب می کنند و سپس اقدام به کاشت ایمپلنت می کنند. البته در برخی شرایط خاص مانند مواردی که در بالا ذکر شد، ارتودنسی روی دندان های کاشته شده انجام می شود.

اگر مدت زیادی از برداشتن دندان بیمار گذشته باشد و وی برای ایمپلنت اقدام نکرده باشد، فرآیند کاشت سخت‌تر می‌شود. در برخی موارد می توان دندان های کناری را به فضای آزاد بین خود هدایت کرد و در نتیجه فضای کافی برای ایمپلنت وجود ندارد.

در این شرایط ارتودنسی ضروری است. در برخی از بیماران، ارتودنتیست دندان ها را هدایت می کند تا شکاف را با بریس پر کند. در نتیجه نیازی به ایمپلنت نیست. اما در برخی موارد تراکم دندان ها برای پرکردن جای دندان از دست رفته کافی نیست. بنابراین دندانپزشک فضایی را برای قرار دادن ایمپلنت با بریس ایجاد می کند. در نتیجه ابتدا دندان ها در موقعیت صحیح خود قرار می گیرند و سپس اقدامات لازم برای کاشت ایمپلنت انجام می شود.

ارتودنسی پس از ایمپلنت

اگرچه ارتودنسی دندان ها قبل از ایمپلنت منطقی تر به نظر می رسد، اما اگر دندان های اطراف ایمپلنت جزء اهداف ارتودنسی نباشد، پس از ایمپلنت می توان درمان ارتودنسی را انجام داد. علاوه بر این، اگر قرار است از دندان کاشته شده به عنوان تکیه گاه برای تقسیم فشار بین دندان های دیگر استفاده شود، بیمار باید قبل از ارتودنسی تحت درمان ایمپلنت قرار گرفته باشد.

با افزایش سن، دندان ها بیشتر و بیشتر به سمت جلوی دهان حرکت می کنند و باعث ایجاد لبخند شلوغ و بازگشت به ارتودنسی می شوند. این می تواند باعث شل شدن ایمپلنت به مرور زمان شود. اگر ایمپلنت در موقعیت صحیح نسبت به دندان های دیگر نصب شود، می توان از براکت های ارتودنسی برای حرکت دادن سایر دندان ها استفاده کرد.

اگر ایمپلنت در موقعیت صحیح قرار نگیرد، پس از اتمام ارتودنسی و صاف شدن دندان ها از جای خود خارج می شود. در این مواقع باید تصمیم بگیرید. شما همچنین می توانید لبخند زشتی داشته باشید و می توانید پس از اتمام ارتودنسی دوباره ایمپلنت را قرار دهید.

مزایای ارتودنسی دندان ایمپلنت شده

مزایای ارتودنسی دندان ایمپلنت شده

در کنار محدودیت هایی که دندان کاشته شده برای ارتودنسی ایجاد می کند، مزایایی نیز دارد که به بهبود شرایط ارتودنسی کمک می کند، از جمله:

  • ایجاد تکیه گاه مرکزی برای حرکت بهتر و سریعتر دندان به دلیل استحکام آن.
  • همچنین امکان استفاده از براکت های نامرئی را فراهم می کند.
  • هیچ فاصله ای بین دندان ها وجود ندارد که تاثیر درمان ارتودنسی را به تاخیر بیندازد.
  • تراز کردن دندان ها و انجام ترمیم ارتودنسی در جلسات بعدی بهتر است.

این ویژگی ها در مواقعی که دندان کاشته شده با دندان های صاف هم تراز است به جای زمانی که خود دندان ایمپلنت با دندان های کج تراز است مفید است.

در چه مواردی ارتودنسی بعد از ایمپلنت انجام می‌شود؟

در برخی موارد از ایمپلنت به عنوان تکیه گاه براکت ها استفاده می شود. در این موارد می توان ابتدا ایمپلنت را گذاشت و پس از رفع آن اقدام به ارتودنسی کرد. ایمپلنت لنگر بهترین نوع برای تبدیل شدن به تکیه گاه ارتودنسی است.

با افزایش سن، دندان ها می توانند به طور طبیعی به سمت جلوی فک حرکت کنند. به همین دلیل حتی اگر فردی قبلا ارتودنسی داشته باشد، ممکن است دوباره به ارتودنسی نیاز داشته باشد. البته بسیاری از افراد به دلیل سن این کار را نمی کنند. اما در هر صورت ارتودنسی با دندان های کاشته شده امکان پذیر است.

در برخی موارد بیمار به دلایل مختلف دندان های دیگری را از دست می دهد. اگر تراکم دندان ها در کنار فضای خالی زیاد باشد، می توان از بریس ها برای هدایت دندان های دیگر استفاده کرد و فضای خالی را با آنها پر کرد. بنابراین، کاشت مجدد ضروری نیست. البته این کار باید با توجه به تشخیص پزشک و وضعیت فک بیمار انجام شود.

نکته نهایی در مورد ارتودنسی دندان ایمپلنت شده در شهریار

در این مقاله به همه چیز در مورد ارتودنسی با دندان های کاشته شده اشاره کرده ایم. امروزه تمیز کردن دندان در بین بزرگسالان نیز رایج شده است. به همین دلیل برخی از آنها با ایمپلنت در دهان برای ارتودنسی اقدام می کنند. در بیشتر موارد، دندان های آن ها با موفقیت در یک راستا قرار می گیرند.

کلینیک دندانپزشکی نور شهریار مرکزی است که کلیه خدمات زیبایی و درمانی دندانپزشکی را ارائه می دهد. متخصصین ارتودنسی شاغل در این کلینیک تجربیات زیادی در زمینه کاری خود دارند. به همین دلیل می توانند بهترین روش درمانی را به شما ارائه دهند. این روش می تواند یک روش ارتودنسی دندان کاشته شده باشد! می توانید با استفاده از روش های ارتباطی مندرج در سایت، برای مشاوره ارتودنسی وقت بگیرید.

 

مقالات پیشنهادی:

کشیدن دندان شیری کودکان در چه شرایطی لازم است؟

شبکه اجتماعی پزشکان

ایمپلنت دندان چیست و چگونه انجام می شود؟

دندان لمینت شده را چگونه می توان عصب کشی کرد؟

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *