ارتودنسی کودکان در کوتاه ترین زمان زیر نظر متخصص

ارتودنسی کودکان در شهریار|ارتودنسی کودکان و بزرگسالان اندیشه

ارتودنسی کودکان علاوه بر جنبه زیبایی به درمان مشکلات فک و دندان کمک می کند. در نتیجه نیاز به جراحی کاهش می یابد. برای کاهش مدت زمان درمان بهتر است در سنین پایین درمان شود. درمان ارتودنسی می تواند در روزهای اول و بعد از هر بار تنظیم دردناک باشد، اما درد موقتی است.

ارتودنسی کودکان یکی از پرطرفدارترین خدمات در زمینه دندانپزشکی است. اگر کودک شما مشکلی با دندان های شلوغ، کج، فاصله بین دندان ها یا ناهنجاری دیگری در دندان ها و فک دارد، آماده ارتودنسی است. اما چه اقداماتی لازم است و آیا می توان ارتودنسی را با دندان های شیری انجام داد؟ بیشتر توضیح خواهیم داد. اگر کودک شما ناهنجاری در دندان دارد، حتما به دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی مراجعه کنید تا آن را بررسی کند.

ارتودنسی کودکان در کوتاه ترین زمان زیر نظر متخصص

همه چیز درباره ارتودنسی کودکان

ابتدا لازم است برای آشنایی کامل شما یک تعریف کلی از ارتودنسی کودکان داشته باشید. می توان گفت مجموعه اقداماتی که منجر به رفع ناهنجاری ها و بی نظمی های دندان ها و فک های کودک می شود، ارتودنسی کودکان نامیده می شود. با این روش می توان موقعیت دندان ها را طوری تغییر داد که در جای درست خود قرار گیرند.

ارتودنسی دندان های کودکان می تواند تا حد زیادی از بروز این ناهنجاری ها در سال های آینده جلوگیری کند تا کودک شما همیشه دندان های یکنواخت و مرتب داشته باشد. درمان ارتودنسی در بزرگسالان نیز انجام می شود. اما در کل انجام آن در دوران کودکی بسیار موثرتر و مفیدتر است.

ارتودنسی بخشی از درمان های دندانپزشکی است که به دلایلی باید برای داوطلبان انجام شود، در واقع این روش درمانی در بهبود وضعیت دندان ها و فک ها بسیار مفید و موثر است. ارتودنسی علاوه بر بزرگسالان در کودکان نیز قابل انجام است. ارتودنسی کودکان معمولا توسط متخصص ارتودنسی انجام می شود. و او این کار را مرحله به مرحله انجام می دهد. ارتودنسی برای کودکان در موارد زیر ضروری است:

  • کودک دارای دندان های کج و نامنظم است.
  • بین دندان های کودک فضای زیادی وجود دارد.
  •  کودک نیش ناهموار دارد.
  • فک پایین کودک بیشتر از حد معمول جلوتر است.
  • کودک دارای انحراف فک در سمت راست یا چپ صورت است.

در این موارد بهترین درمان ارتودنسی اطفال است که در دوران کودکی انجام می شود تا به نتیجه ۱۰۰% برسد. با انجام ارتودنسی بر روی کودک خود علاوه بر بهبود ظاهر کودک، لبخندی دلنشین به او هدیه می دهید.

انواع ارتودنسی کودکان

متخصصین ارتودنسی کودکان بر اساس مشکلات دهان و دندان کودکان از روش های مختلفی استفاده می کنند که برخی از آنها شامل موارد زیر است:

انواع روش مرتب کردن دندان کودکتوضیحات
بریس‌های سنتی برای کودکانبریس‌های فلزی کلاسیک برای اصلاح ناهماهنگی دندان بچه‌ها
بریس‌های سرامیکیکمتر به چشم می‌آیند و جنبه زیبایی بیشتری دارند
ارتودنسی لینگوال دنداندر پشت دندان قرار می‌گیرند و ممکن است تمیز کردن آنها سخت‌تر باشد
مینی ایمپلنت در ارتودنسی برای کودکانبه عنوان دستگاه انکوریج یا مینی اسکرو موقت که حمایت و ثبات بیشتری را برای حرکت دندان در کودکان فراهم می‌کند
ارتودنسی متحرک و نامرئیشفاف هستند و قابلیت جابجایی در طول روز را دارند.

ارتودنسی پیشگیری در کودکان چیست؟

همه ما از مسواک، نخ دندان، دهانشویه حاوی فلوراید و غیره برای محافظت از دندان های خود در برابر پوسیدگی استفاده می کنیم. همه این اقدامات در دسته پیشگیری قرار می گیرند و تا حد زیادی از آسیب به دندان های ما جلوگیری می کنند. اقدامات پیشگیرانه مختلفی وجود دارد که تضمین می کند دندان های سالم، تمیز و کاملاً یکنواخت برای سال های آینده داشته باشید. ارتودنسی پیشگیرانه در واقع یکی از آن اقداماتی است که باید در دوران کودکی انجام شود.

طبق بررسی ها و مطالعات انجام شده حدود ۷۰ درصد افراد به ارتودنسی نیاز دارند که ۴۰ درصد آنها را کودکان تشکیل می دهند. با انجام ارتودنسی پیشگیرانه در دوران طلایی کودکی می توان از بروز ناهنجاری های مختلف در دندان ها و فک در بزرگسالی جلوگیری کرد. ارتودنسی پیشگیرانه را می توان به عنوان ارتودنسی کودکان نیز معرفی کرد که رویکردی کاملا مشابه دارد.

اختلالاتی که با ارتودنسی در کودکی برطرف می‌شود؟

  • بیرون زدگی فک و عقب ماندگی فک
  • از دست دادن دندان و خالی شدن فضای بین دندانی
  • وجود دندان های اضافی
  • دندان های کج و نامنظم
  • عادت مکیدن انگشتان را کنار بگذارید

کاربردهای ارتودنسی کودکان

کودکانی که مشکل بایت دارند: قرار گرفتن دندان های بالا روی دندان های فک پایین باعث این مشکل می شود، این مشکل می تواند به دلایل ژنتیکی یا رشد بیش از حد فک رخ دهد و در صورت عدم درمان منجر به تحریک لثه، درد می شود. فک و همچنین آسیب به دندان ها.

  • کودکانی که مشکل بایت یا  آندربایت دارند: در این حالت دندان های فک پایین در جلوی فک بالا قرار می گیرند که به دلیل اختلال در رشد هر دو فک یا یکی از آنهاست و عدم درمان منجر به آسیب به فک می شود. دندان ها و جلوگیری از وضعیت طبیعی آنها.
  • وضعیت کراس بایت: زمانی که موقعیت فک ها غیر طبیعی باشد و دندان های فک بالا با دندان های فک پایین ادغام شوند، این اتفاق می افتد و منجر به فرسایش دندان ها و از بین رفتن استخوان های فک می شود.
  • حالت اپن بایت: این حالت زمانی رخ می دهد که دندان های ردیف بالا نتوانند با دندان های فک پایین تماس پیدا کنند که جدا از علت ژنتیکی، مکیدن انگشت شست نیز باعث این حالت می شود.
  • فاصله بین دندانی در کودکان: این فاصله بین دندان های کودکان به دلایل مختلف ایجاد می شود و ارتودنسی کودکان بهترین راه برای پرکردن این شکاف و جلوگیری از مشکلات فک و دندان است.
  • شلوغی دندان در کودکان: این یکی از شایع ترین بیماری های دندانی در کودکان است که نیاز فوری به درمان ارتودنسی دارد.

ارتودنسی برای کودکان می تواند از سن ۸ سالگی شروع شود و شروع این درمان بسته به نظر متخصص ارتودنسی می تواند از سن ۱۰ تا ۱۵ سالگی باشد. والدین در صورت مشاهده هر یک از مشکلات فوق در کودک خود باید با متخصص ارتودنسی مشورت کنند.

با توجه به اینکه ارتودنسی کودکان به دلیل وجود شرایط مختلف در فک و دندان، درمان های متفاوتی دارد، تصمیم گیری در مورد روند درمان باید پس از مشاهده عکسبرداری با اشعه ایکس از فک کودک به متخصص ارتودنسی اطفال سپرده شود. روند درمان را برای والدین توضیح می دهد. دکتر اسحاق یکی از با سابقه ترین افراد در این زمینه با مدرک تخصصی ارتودنسی کودکان است.

فواید و مزایای ارتودنسی دندان کودکان

فواید و مزایای ارتودنسی دندان کودکان

  • بهبود سلامت دهان و دندان

خود ارتودنسی فواید زیادی برای سلامت دهان و دندان ما دارد. بزرگترین مزیت ممکن این است که با تنظیم دندان ها به حفظ بهداشت دهان و دندان راحت تر کمک می کند. زیرا در صورت از کار افتادن دندان ها مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و… برای کودک مشکل می شود. و شاید احتمال پوسیدگی و مشکلات دندانی در آینده را افزایش دهند.

  • بهبود توانایی گفتار و جویدن

بهبود قدرت گفتار و جویدن در کنار کمک به حفظ سلامت دهان و دندان می تواند دومین مزیت ارتودنسی برای کودکان باشد. زیرا اگر دندان ها در موقعیت صحیح خود قرار نگیرند، گفتار و جویدن به خوبی انجام نمی شود. همچنین جویدن نامناسب غذا به دلیل نامرتبی دندان ها می تواند باعث مشکلات گوارشی شود.

  • افزایش عزت نفس

بهبود و اصلاح طرح لبخند می تواند مزیت بعدی ارتودنسی در کودکان باشد. نتایج تحقیقات نشان می دهد که کودکان مبتلا به ناهنجاری های دندانی و فک، عزت نفس کمتری دارند و اغلب به دلیل این وضعیت توسط همسالان خود مورد آزار و اذیت قرار می گیرند. با انجام درمان ارتودنسی در سنین پایین می توان دندان ها را صاف کرد و زیبایی لبخند و عزت نفس را به زندگی کودکان بازگرداند.

  • صرفه جویی در زمان

اگر کودکی مشکل دندان یا فک دارد، چه امروز در کودکی و چه فردا در جوانی، باید درمان شود. اما تفاوت های زیادی بین شروع درمان در سنین بالا و دوران کودکی وجود دارد. از آنجایی که ساختار دهان و دندان کودکان در سنین پایین رشد می کند، به راحتی می توان با صرف هزینه کم، نحوه رشد دندان ها و فک ها را در مدت زمان کوتاهی هدایت کرد. چیزی که در دوران پیری بسیار دشوارتر، کار فشرده تر، زمان برتر و گران تر خواهد بود.

بحث مدت زمان ارتودنسی را نیز نمی توان نادیده گرفت. در سنین پایین بالاخره به مدرسه می رود و هیچ مراقبت و مسئولیت اجتماعی ندارد. بنابراین در مدت زمان کوتاهی درمان می شود. اما اگر همین کودک بزرگ شود مسئولیت اجتماعی و اشتغال پیدا می کند که پیدا کردن وقت آزاد برای شروع درمان را با مشکل مواجه می کند.

  • کاهش هزینه های درمان

با توجه به زمان بر بودن ارتودنسی در سالمندان، تعداد مراجعات و سختی درمان افزایش می یابد که همه این موارد باعث افزایش هزینه ها می شود.

بهترین سن برای ارتودنسی کودکان چه سنی است؟

ارتودنسی برای کودکان در چه سنی انجام می شود انجمن ارتودنتیست های آمریکا و انجمن دندانپزشکی آمریکا به والدین توصیه می کنند تا سن ۷ سالگی معاینه دندانپزشکی را انجام دهند. زیرا در این سن می توان مشکلات نوظهور فک را تشخیص داد و دندان ها را جایگزین کرد.

بهترین سن برای درمان ارتودنسی برای کودکان ۹ تا ۱۴ سالگی است. در این محدوده سنی، کودک هنوز در حال رشد است و اصلاح ناهنجاری دندان ها آسان تر است. هنگامی که رشد متوقف می شود، درمان طولانی تر می شود و ممکن است اقدامات اضافی مورد نیاز باشد.

برخی از دندانپزشکان معتقدند سن خاصی برای شروع این درمان وجود ندارد. در برخی از کودکان، مانند کودکی که شکاف کام دارد، باید قبل از رویش دندان، اقدامات ارتودنسی انجام شود. گاهی اوقات پزشک تشخیص می دهد که باید از مشکلات رشد و رشد دندان های دائمی جلوگیری کرد. در این شرایط قبل از افتادن دندان های شیری، ارتودنسی در ۶-۷ سالگی انجام می شود.

معمولاً کودکانی که نیاز به ارتودنسی دارند در آینده پس از تکمیل درمان به اقدامات تکمیلی برای تراز کردن دندان ها و فک و تکمیل فرآیند نیاز خواهند داشت. اما اگر درمان ارتودنسی زودتر انجام شود، احتمال نیاز به اقدامات اضافی کاهش می یابد.

مزایای ارتودنسی در سنین پایین

زمانی که فک و دندان کودک در جای مناسب قرار گیرد، علاوه بر بهبود سلامت دهان و دندان کودک، لبخند و چهره ای زیباتر را به ارمغان می آورد. اگر دوره درمان ارتودنسی در سنین پایین‌تر و زیر نظر متخصص ارتودنسی شروع شود، از آسیب‌های جدی‌تر در سنین بالاتر جلوگیری می‌کند و امکان درمان در سنین پایین‌تر را در زمان کوتاه‌تر و آسان‌تری فراهم می‌کند.

جدا از همه موارد درمانی، ارتودنسی کودکان باعث ایجاد عزت نفس بیشتر در کودک می شود. ارتودنسی منجر به بهبود یا رفع کامل سایر مشکلات و بیماری های ناشی از ناهنجاری های دهان و دندان می شود.

طول دوره ارتودنسی کودکان چقدر است؟

مدت زمان درمان ارتودنسی در کودکان مانند بزرگسالان به عوامل مختلفی بستگی دارد. روش ارتودنسی، سن، شدت و نوع مشکل دندان و مشکلات فک بر طول درمان تاثیر می گذارد. درمان می تواند بین ۶ تا ۳۰ ماه طول بکشد.

معمولا طول مدت ارتودنسی در کودکان بین ۲۰ تا ۲۴ ماه است. گاهی مشکل با روش ارتودنسی حل می شود. اما گاهی اوقات دندانپزشک مجبور است از روش دیگری برای تکمیل درمان در طول چند ماه استفاده کند.

مراقبت های بعد از ارتودنسی کودکان

مراقبت های بهداشتی هنگام استفاده از بریس های ارتودنسی می تواند برای کودک دشوار باشد. به همین دلیل، باید به کودک خود کمک کنید تا اقدامات بهداشتی را برای جلوگیری از مشکلات دندانی از جمله پوسیدگی دندان رعایت کند. برخی از مهمترین نکات مراقبتی در ارتودنسی کودکان عبارتند از:

کودک باید بعد از هر وعده غذایی دندان های خود را با مسواک نرم و خمیردندان حاوی فلوراید تمیز کند. غذا به راحتی در اطراف گیره ها جمع می شود. سعی کنید مسواک کودکتان را هر ۳ یا ۴ ماه یکبار عوض کنید. زیرا مسواک فرسوده نمی تواند اطراف براکت ها و دندان ها را به درستی تمیز کند.

اطمینان حاصل کنید که کودک شما روزانه و بین دندان ها و اطراف بریس ها از نخ دندان استفاده می کند. مصرف شکر و نشاسته را در رژیم غذایی کودک محدود کنید. اگر این نوع غذاها به درستی تمیز نشوند به اسیدهای مضر تبدیل می شوند و باعث پوسیدگی دندان می شوند.

تنقلات سفت و چسبناک به براکت ها می چسبند و تمیز کردنشان سخت است. غذاهایی مانند ذرت بو داده، آجیل، آدامس و آب نبات می توانند به تجهیزات ارتودنسی آسیب برسانند.

مراقبت های بعد از ارتودنسی کودکان

هزینه ارتودنسی کودکان چقدر است؟

هیچگاه نمی توان تخمین دقیقی از هزینه ارتودنسی کودکان بدون ویزیت شخصی و معاینه دهان و دندان کودک توسط متخصص انجام داد. اما به عنوان یک قاعده کلی، هزینه، نرخ و هزینه ارتودنسی برای کودکان کمتر از ارتودنسی برای بزرگسالان است. این بدان معناست که هر چه زودتر با فرزندان خود رفتار کنید، هزینه کمتری خواهید پرداخت.

 

مقالات پیشنهادی

هلدینگ تبلیغاتی

شبکه اجتماعی پزشکان

بهترین متخصص دندانپزشک اطفال

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *