علت درد دندان بعد از روکش دندان چیست و درمان آن

علت درد دندان بعد از روکش دندان چیست و درمان آن

علت درد دندان بعد از روکش به چه علت است؟ بسیاری از افرادی که شروع به استفاده از روکش های دندانی می کنند ممکن است برای مدتی درد آزاردهنده ای را در دندان روکش شده تجربه کنند. علل دندان درد بعد از گذاشتن روکش می تواند متفاوت باشد و بسته به علت این مشکل راه حلی که برای رفع آن در نظر گرفته می شود متفاوت خواهد بود.

حتی ممکن است بیمار ببیند که قبل از گذاشتن روکش دندان دردی نداشته است اما بعد از گذاشتن روکش دردی را احساس می کند. در ادامه این مقاله از سایت دندانپزشکی نور شهریار بیشتر در مورد این موضوع صحبت خواهیم کرد و نکات مهمی که باید به یاد داشته باشید را با شما در میان می گذاریم.

 روکش دندان چیست؟

 روکش دندان چیست؟

روکش های دندانی پوسته های نازکی هستند که در کلینیک دندانپزشکی توسط متخصص پروتز یا دندانپزشک قالب گیری می شوند و در آزمایشگاه ساخته می شوند. روکش های دندان از پرسلن یا رزین کامپوزیت ساخته می شوند.

روکش های دندانی برای پوشاندن سطح جلوی دندان ها و پنهان کردن عیوب مانند تغییر رنگ، براده ها یا شکل نامنظم دندان طراحی شده اند. طبق گفته آکادمی دندانپزشکی زیبایی آمریکا (AACD)، روکش های دندانی یک گزینه محبوب در دندانپزشکی زیبایی هستند، به طوری که ۹۲ درصد از دندانپزشکان زیبایی از روکش های مختلف برای افزایش زیبایی لبخند مشتریان خود استفاده می کنند.

انواع روکش های دندان

  1. روکش PFM که روکشی با چسب فلزی می باشد یعنی قاب کاور و فریم آن فلزی است و یک لایه چینی روی آن قرار می گیرد. این نوع روکش ها از نوع ابتدایی هستند که در قدیم بیشتر مورد استفاده قرار می گرفتند.
  2. روکش های زیرکونیایی که کاملاً همرنگ دندان بوده و هیچ فلزی استفاده نمی شود. این روکش ها دارای استحکام بسیار بالایی بوده و استحکام بیشتری نسبت به روکش های PFM دارند.
  3. پوشش IPS، هم قاب و هم لایه روی آن سرامیکی است. این نوع چینی ها با پرسلن تقویت می شوند، اما به اندازه زیرکونیا قوی نیستند. اما ظاهر زیبایی دارد و شبیه دندان طبیعی است.

دلایل نیاز به استفاده از روکش دندان

  • تخریب بیش از ۵۰ درصد در دندان های خلفی و بیش از ۳۰ درصد تخریب در دندان های قدامی در بخش تاجی
  • در برگرفتن پوسیدگی بیش از ۱۸۰ درجه از دور دندان
  • تخریب دیواره های دندان

علل دندان درد بعد از روکش دندان

استفاده از روکش های دندانی در شرایط مختلف بسیار گسترده است، به عنوان مثال پس از کشیدن دندان یا پرکردن دندان، از روکش برای حفظ ظاهر و زیبایی دندان استفاده می شود. از طرفی بسیاری از افراد قصد دارند دندان های شکسته، پوسیده، ترک خورده و … را با روکش بپوشانند. بنابراین مشکلات مربوط به درد بعد از روکش دندان را می توان به دو دسته اصلی تقسیم کرد.

این موارد شامل درد ناشی از مشکلات قبلی و درد ناشی از صدمات ناشی از درمان دندانپزشکی است. در هر یک از این موارد، قسمت های مختلفی از دندان شما درگیر می شود و این امر باعث التهاب اعصاب انتقال دهنده دندان درد می شود. این عصب که در مرکز دندان یا قسمت های اطراف ریشه قرار دارد، تحریک شده و باعث درد شما می شود.

اگرچه روکش‌های دندانی عموماً ایمن و مؤثر در نظر گرفته می‌شوند، اما برخی مشکلات احتمالی وجود دارد که می‌تواند بعد از روکش ایجاد شود، تجربه درجاتی از حساسیت یا ناراحتی پس از تحویل روکش غیرعادی نیست. و عوامل متعددی می توانند در این امر نقش داشته باشند، از جمله:

  • درد بعد از تراشیدن دندان برای روکش ها

حساسیت هنگام برداشتن مینای دندان یکی از دلایل اصلی درد پس از روکش دندان است. در حین آماده سازی تاج دندان، یک لایه نازک مینا از سطح دندان برداشته می شود، در نتیجه ممکن است دندان نسبت به تغییرات دما و برخی محرک ها حساس تر شود که منجر به ناراحتی موقت و درد دوره ای دندان می شود.

  • اتصال ناکافی روکش ها و درد بعد از روکش

روکش های دندانی باید به طور دقیق و ایمن به سطح دندان چسبانده شوند تا از نتایج و دوام طولانی مدت اطمینان حاصل شود. اگر فرآیند باندینگ به درستی انجام نشود یا در چسب مورد استفاده مشکلاتی وجود داشته باشد، می تواند منجر به ایجاد فاصله بین تاج و دندان شود. این شکاف ها می توانند به باکتری ها اجازه ورود به دندان و فضای بین دندان و تاج را بدهند و باعث حساسیت و درد احتمالی شوند. حتی می تواند منجر به عفونت مجدد دندان و پوسیدگی یا رسیدن به عصب دندان شود.

  • تحریک عصب و ریشه دندان و درد پوشش دندان

در برخی موارد، در طول فرآیند تهیه روکش، ممکن است به طور ناخواسته پالپ دندان (داخلی ترین قسمت دندان که حاوی اعصاب و عروق خونی است) را تحریک کند. این تحریک می‌تواند باعث ناراحتی موقت یا طولانی‌مدت شود، به‌ویژه اگر تحریک یک پاسخ التهابی در پالپ ایجاد کند.

  • ناهماهنگی بایت و درد دندان در هنگام جویدن

اگر روکش‌های دندان نحوه برخورد دندان‌های بالا و پایین را تغییر دهند و باعث ناهماهنگی شوند، این امر می‌تواند نیروی زیادی را در هنگام گاز گرفتن و جویدن به برخی از دندان‌ها وارد کند. در این صورت به دلیل افزایش فشار روی نواحی خاص می تواند منجر به دندان درد یا ناراحتی شود و فرد در هنگام جویدن غذا احساس درد شدید یا طولانی مدت کند.

  • مشکلات دندانی

دندان هایی که قبلاً مشکلات دندانی مانند پوسیدگی یا ترک دارند، ممکن است بعد از گذاشتن روکش ها حساسیت یا درد بیشتری را تجربه کنند. از بروز مشکلات بعد از روکش دندان جلوگیری کنید.

تحریک و درد لثه پس از گذاشتن روکش دندان

تحریک و درد لثه پس از گذاشتن روکش دندان

لبه های تاج دندان گاهی اوقات می تواند باعث تحریک لثه و ایجاد ناراحتی و التهاب شود. قرار دادن صحیح و صاف کردن لبه های کاور می تواند به حل این مشکل کمک کند. که نیاز به دقت و ظرافت در کار دندانپزشک و پروتز دارد.

علاوه بر این، عفونت لثه می تواند باعث درد پس از قرار دادن لثه و آسیب به لثه شود، در صورتی که بهداشت حفره دهان و دندان ها به درستی رعایت نشود، پلاک و باکتری در اطراف آنها جمع می شود و منجر به عفونت لثه (لثه یا پریودنتیت) می شود. این می تواند منجر به درد لثه، تورم و خونریزی شود.

آسیب دیدن دندان در زمان روکش کردن

در بسیاری از مواردی که قصد استفاده از روکش دندان را داریم، هر قسمت پوسیده یا ترک خورده باید تراشیده شود. برداشتن این قسمت ها باعث آسیب به قسمت های مختلف دندان می شود و این می تواند باعث التهاب قسمت های مرکزی و فشار بر روی اعصاب منتقل کننده درد شود. البته اگر بخواهیم با جزئیات بیشتری به این موضوع نگاه کنیم، می توان به سه دلیل اصلی برای بروز درد بعد از روکش دندان اشاره کرد.

  • پس از روکش کردن، دندان ملتهب می شود و برای بهبودی نیاز به زمان دارد.
  • روکش استفاده شده برای دندان طولانی تر از حد مجاز است و باعث می شود که هنگام جویدن غذا دندان های روبرو تحت فشار قرار گیرند. این چیزی است که باعث درد شما می شود. باید در نظر داشته باشید که این امر به کیفیت کار دندانپزشکی که مراجعه کرده اید بستگی دارد.
  • مشکلات جدی تری برای دندان های فرد پیش آمده و باید برای کشیدن دندان مراجعه کند.

درمان التهاب لثه بعد از روکش دندان

اگر پس از گذاشتن روکش دندان درد و التهاب لثه ظاهر شود، بسته به شدت بیماری، درمان تحت نظر جراح لثه و دندانپزشک انجام می شود. در بیشتر موارد می توان مراحل زیر را انجام داد:

  • بهبود سلامت دهان و دندان

اولین قدم در درمان التهاب لثه، بهبود بهداشت دهان و دندان است. این شامل مسواک زدن منظم (حداقل دو بار در روز) با مسواک نرم، نخ دندان کشیدن روزانه بین دندان ها و استفاده از دهانشویه ضد عفونی کننده برای کاهش پلاک و باکتری است.

  • لق شدن دندان ها و لثه های شل بعد از روکش دندان

دندانپزشک یا متخصص جراحی لثه ممکن است جرم گیری و صاف کردن دندان ها و ریشه ها را نیز توصیه کند. این روش به برداشتن پلاک و جرم از دندان و لثه و عمق لثه کمک می کند و التهاب لثه را کاهش می دهد.

  • استفاده از داروها برای کاهش التهاب لثه بعد از روکش دندان

در برخی موارد، دندانپزشک ممکن است دهانشویه های ضد میکروبی یا آنتی بیوتیک های موضعی را برای کمک به کنترل عفونت لثه تجویز کند. مراقب باشید، همیشه از مصرف تصادفی آنتی بیوتیک ها خودداری کنید.

مراقبت از دندان های روکش شده

  • تا نیم ساعت پس از چسباندن روکش نباید غذا مصرف شود و تا ۲۴ ساعت از مصرف غذاهای جامد خودداری شود.
  • اگر دندان عصب کشی نشده باشد و روکش ساخته شود، ممکن است کمی حساسیت به گرما و سرما ایجاد شود که پس از مدتی از بین می رود.
  • مسواک زدن و دهانشویه باید به طور مرتب انجام شود که به سلامت روکش ها کمک زیادی می کند.
  • برای اطمینان از سلامت روکش ها باید هر ۴ تا ۶ ماه یک چکاپ انجام شود.
  • هرگونه احساس شلی، جابجایی لفاف ها، بوی نامطبوع یا طعم بد لفاف، حساسیت به فشار و شیرینی و همچنین تورم یا شکستگی جزئی، باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
  • بهتر است از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید.
  • به خاطر داشته باشید که در فواصل زمانی معین به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا دندان های خود را چک کنید.

مراقبت از دندان های روکش شده

نکته نهایی در مورد علت درد دندان بعد از روکش

در این مقاله به بررسی علل درد دندان بعد از روکش پرداختیم و نکاتی را در این زمینه با شما در میان گذاشتیم. در بسیاری از موارد پس از گذاشتن روکش دندان مشخص می شود که فرد نیاز به عصب کشی دارد. به همین دلیل است که بسیاری از شما ممکن است بپرسید که چرا در همان مرحله اول به سراغ عصب کشی نمی روند.

برای پاسخ به این سوال باید در نظر داشت که دندانپزشک همیشه باید درمان هایی را که کمتر تهاجمی هستند در اولویت قرار دهد. زیرا روش های درمانی مانند عصب کشی تمام اعصاب دندان را از بین می برد و بهتر است پس از اتمام کار از آن استفاده شود. برای طرح سوالات بیشتر در این زمینه می توانید با کارشناسان ما در کلینیک نور شهریار تماس گرفته و سوالات خود را در میان بگذارید.

 

مقالات پیشنهادی

شیکه اجتماعی پزشکان

خدمات بیمارستان آنلاین

تریسموس یا قفل شدن فک چیست و چه درمانی دارد؟

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *