اوردنچر دندان نوعی پروتز است که جایگزین چند دندان از دست رفته یا کل قوس دندانی فک در بالا یا پایین می شود. این ترمیم با رنگ و درخشش دندان های طبیعی مطابقت دارد. بنابراین، دیگران معمولاً تشخیص نمی دهند که دندان های شما مصنوعی است و مشکل بی دندانی شما به راحتی حل می شود.
چیزی که پروتز را منحصر به فرد می کند این است که روی دندان های طبیعی باقی مانده یا یک یا چند ایمپلنت دندانی قرار می گیرد. این باعث می شود که این نوع پروتز به یک راه حل منحصر به فرد برای افرادی که تعداد زیادی دندان از دست داده اند تبدیل شود.
اوردنچر دندان چیست؟
اوردنچر یکی از رایج ترین روش های جایگزینی دندان های از دست رفته است. پروتز را می توان یک شکل بهبود یافته از دندان مصنوعی در نظر گرفت زیرا مشکلاتی مانند لق شدن دندان ها در دهان را حل می کند. در این روش از ایمپلنت های تیتانیومی به عنوان پایه هایی استفاده می شود که به عنوان ریشه دندان جدید عمل می کنند. سپس روی این پایه ها پروتز دندان نصب می شود که با توجه به شکل و فک فرد طراحی می شود. به همین دلیل به آن پروتز مبتنی بر ایمپلنت می گویند.
این روش راحتی ها و ویژگی های منحصر به فردی را فراهم می کند. به عنوان مثال با استفاده از این روش می توان بیش از یک دندان را به طور همزمان ترمیم کرد و نیازی به کاشت دندان به صورت جداگانه برای هر دندان را از بین می برد.
به عبارت دیگر، اوردنچر یک پروتز مصنوعی دندان است. پروتز در جای خود باقی می ماند و هنگام غذا خوردن، صحبت کردن یا خندیدن مانند دندان مصنوعی تکان نمی خورد. در این روش از یک پل دندانی کامل استفاده می شود و به تعداد کمی ایمپلنت نیاز دارد. به همین دلیل هزینه ها، زمان و صدمات بعد از جراحی کاهش می یابد.
نقش ایمپلنت در پروتزهای تحت حمایت ایمپلنت دندان، ترمیم هایی هستند که جایگزین ریشه دندان می شوند. برای قرار دادن پروتز برای پرکردن کل فک بالا، بسته به شرایط فک، باید از حدود چهار تا شش ایمپلنت برای فیکس کردن پروتز استفاده کرد. این پروتزها کاملا در جای خود ثابت شده و کاملا طبیعی هستند.
انواع اوردنچر دندان
اوردنچر انواع مختلفی دارد که با توجه به شرایط بیمار و تصمیم متخصص دندانپزشکی انتخاب می شود.
دندان مصنوعی کامل سنتی
تا همین اواخر رایج ترین راه برای ترمیم دندان های از دست رفته، پروتزهای متحرک یا پروتزهای کامل بود که نوعی اوردنچر به حساب می آمدند. اما با وجود اینکه این پروتزها هنوز برای برخی افراد راه حل خوبی هستند. اما مشکلاتی مانند حرکت و لیز خوردن در حین صحبت و غذا خوردن نیز دارند.
دندان مصنوعی جزئی یا پروتزهای پارشیال
اگر چندین دندان از دست داده اید؛ ممکن است کاندیدای خوبی برای پروتز پارسیل باشید. با این روش دندان های مصنوعی به خوبی بین دندان های باقی مانده شما قرار می گیرند. این پروتزها برای ثابت ماندن به براکت های فلزی متکی هستند. از آنجایی که پروتزهای پارسیل متحرک هستند، به راحتی می توان آنها را جدا کرد و تمیز کرد.
اوردنچر زیر نظر ایمپلنت یا اوردنچر ثابت
یکی دیگر از گزینههای جایگزینی دندانهای از دست رفته، استفاده از پروتز مبتنی بر ایمپلنت است. این دندان مصنوعی که گاهی به عنوان اوردنچر نیز شناخته می شود، توسط ایمپلنت های دندانی پشتیبانی می شود. این نوع پروتزها راحت تر از پروتزهای متحرک معمولی هستند. زیرا ثبات و راحتی بیشتری دارند.
تجربه نشان می دهد، در بیمارانی که به دلیل مشکلات مختلف تعداد زیادی دندان از دست داده اند. یکی از بهترین روش های درمانی استفاده از پروتز ثابت است که با طول عمر بیشتر نتیجه بهتری خواهد داشت.
اوردنچر دندان بر اساس لثه
اوردنچر مبتنی بر لثه به نوعی از این روش اطلاق می شود که در آن از پایه ایمپلنت استفاده نمی شود و پروتزهای کامل مستقیماً روی لثه قرار می گیرند و هیچ واسطه ای بین آنها وجود نخواهد داشت. این روش نزدیک ترین روش به دندان های مصنوعی قدیمی است با این تفاوت که در این روش دندان مصنوعی ثابت بوده و نمی توان آن را از دهان خارج کرد.
اوردنچر میله ای
اوردنچر میله ای یا ایمپلنت میله ای یکی از اجزای اصلی سیستم ایمپلنت دندانی است که با استفاده از پایه های ایمپلنت تیتانیومی در استخوان فک قرار می گیرد. به این صورت که بر حسب نیاز ۲ تا ۶ پین در انتهای فک بیمار نصب می شود سپس پین های انتهای فک به کمک میله ای نازک به هم متصل می شوند و پس از آن دندان مصنوعی روی آن قرار می گیرد.
هدف اصلی پروتز میله ای ایجاد یک پایه محکم برای نصب پروتز دندان است. پروتز پایه ای پایدار برای پروتز ایجاد می کند و به بیماران کمک می کند تا دندان های مصنوعی خود را به شکل ثابت و محکم تری در دهان نگه دارند.
روش های اتجام انواع اوردنچر دندان
- پروتز جزئی: این نوع پروتز برای جایگزینی یک یا چند دندان در فک استفاده می شود. پروتز پارسیل معمولاً با استفاده از یک چارچوب فلزی یا پلاستیکی که به دندانهای باقیمانده متصل میشود، در جای خود نگه داشته میشود. پروتز جزئی را می توان برداشت و نصب کرد و برای تمیز کردن باید از دهان خارج شود.
- پروتز کامل: این نوع دندان مصنوعی برای جایگزینی تمام دندان های یک یا هر دو فک استفاده می شود. پروتز کامل معمولاً با استفاده از یک پایه پلاستیکی که به شکل و اندازه لثه ساخته شده و تمام دندان های مصنوعی را می پوشاند در جای خود نگه می دارند. پروتزهای کامل با ایجاد جاذبه بین پایه پلاستیکی و لثه به دندان های طبیعی یا ایمپلنت های دندانی متصل می شوند. پروتزهای کامل نیز قابل برداشتن و نصب هستند و باید برای تمیز کردن از دهان خارج شوند.
روش های جراحی اوردنچر دندان
روش جراحی اوردنچر معمولاً مشابه کاشت ایمپلنت است. قبل از عمل معاینه و مشاوره با دندانپزشک ضروری است تا بررسی شود که آیا این روش برای شما مناسب است یا خیر. برای تعیین میزان استخوان فک و بررسی نیاز شما، عکس و قالب گیری می شود.
مراحل ااوردنچر به شرح زیر است:
- تزریق بی حسی برای کاهش درد.
- برش لثه و قرار دادن ایمپلنت ها در محل صحیح.
- پس از قرار دادن ایمپلنت ها، برش های لثه بسته می شود.
- پس از جراحی، حدود ۳ تا ۶ ماه طول می کشد تا ایمپلنت ها قرار داده شوند. در این مدت از پروتز موقت استفاده می شود.
- پس از بهبودی کامل، اباتمنت و پروتز اصلی روی ایمپلنت ها قرار می گیرد.
پس از گذاشتن ایمپلنت، پروتز موقت روی آن گذاشته می شود و پس از ۳ تا ۶ ماه می توان پروتز اصلی را قرار داد.
تفاوت اوردنچر با ایمپلنت دندان
اوردنچر ایمپلنت روشی نوین در دندانپزشکی است که به دلیل فرآیند و امکاناتی که دارد تفاوت های مهمی با پروتزهای ثابت مبتنی بر ایمپلنت دارد. در اوردنچر ثابت مبتنی بر ایمپلنت، به دلیل نیاز به ایمپلنت بیشتر، هزینه ها و صدمات ناشی از جراحی افزایش می یابد. این پروتزها با چسباندن به پایه ایمپلنت ها ساخته می شوند که نیاز به فرآیند پیچیده تر و زمان برتری دارد.
در مقابل، ایمپلنت های دندانی به ایمپلنت کمتری نیاز دارند که هزینه آن را کاهش می دهد. ایمپلنت ها همچنین به روش های جراحی کمتری نیاز دارند. از طرفی این نوع ایمپلنت امکان استفاده از پروتزهای متحرک مانند پارچه های دندانی را می دهد. این ویژگی می تواند برای برخی افراد انعطاف پذیری بیشتری در استفاده و نگهداری از دندان مصنوعی فراهم کند.
در نتیجه، ایمپلنت های پروتز کاربردها و مزایای مختلفی را ارائه می دهند. این مزایا این روش را به روشی جذاب و کارآمد برای جایگزینی دندان های از دست رفته یا آسیب دیده تبدیل کرده است.
مزایای اوردنچر دندان
قبل از انتخاب روش اوردنچر دندان، مهم است که مزایا و جنبه های مثبت این روش را در نظر بگیرید. برخی از مزایای این روش عبارتند از:
- هزینه مناسب: استفاده از اوردنچر به ایمپلنت کمتری نسبت به سایر روش های ایمپلنت نیاز دارد که می تواند هزینه های کلی را کاهش دهد.
- کاهش نیاز به پیوند استخوان: به دلیل تعداد کمتر ایمپلنت ها و وجود زوایای خاص در فک، پروتزها نیاز به پیوند استخوان کمتری دارند.
- مدت کوتاه درمان: بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت می توان پروتز را قرار داد. این باعث کاهش مدت زمان درمان می شود.
- شواهد علمی: تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می دهد که ایمپلنت پروتز در درمان افراد به خوبی عمل می کند و نتایج موفقیت آمیزی به همراه دارد.
کاندیدای مناسب برای اوردنچر چه کسانی هستند؟
اوردنچر دندان ممکن است برای افرادی که شرایط زیر را دارند مناسب باشد:
- شما یک یا چند دندان از دست رفته یا آسیب دیده دارید و می خواهید آنها را با یک راه حل ثابت و دائمی جایگزین کنید.
- آنها دندان های طبیعی کافی برای حمایت از پروتز پارسیل ندارند یا دندان های طبیعی خود را به دلیل بیماری یا آسیب از دست داده اند.
- آنها دندان مصنوعی کامل دارند و از آن راضی نیستند یا با مشکلاتی مانند لیز خوردن، درد، التهاب یا بوی بد مواجه هستند.
مراقبت های بعد از نصب اوردنچر
اگرچه ایمپلنت می تواند راه حلی دائمی برای دندان های از دست رفته باشد، اما باید به خاطر داشته باشیم که استفاده از ایمپلنت برای هر نوع لثه امکان پذیر نیست. در برخی موارد پس از بروز مشکلاتی در ایمپلنت اول، امکان کاشت دوم وجود ندارد. بنابراین، ما باید این واقعیت را نادیده بگیریم که ایمپلنت همیشه در دسترس است و از آن مراقبت می شود.
مهم ترین نکته این است که پروتزها نسبت به دندان های طبیعی به مراقبت بیشتری نیاز دارند. این مراقبت ها باعث افزایش طول عمر پروتز و بهبود عملکرد دندان ها می شود و شامل موارد زیر است:
- رعایت کلی بهداشت حفره دهان و دندان بعد از پروتز که از مشکلات لثه و دندان جلوگیری می کند.
- از وارد کردن فشار بیش از حد به دندان مصنوعی هنگام جویدن خودداری کنید.
- شما باید از چیزهایی مانند نخ دندان و مسواک استفاده کنید.
- مراجعه دوره ای به کلینیک دندانپزشکی برای حل به موقع توصیه می شود این معاینات حداقل سالی یک بار انجام شود.
کدام افراد کاندید مناسبی برای اوردنچر دندان نیستند؟
Ordenture، مانند سایر روش های درمانی، ممکن است برای همه مناسب نباشد. بنابراین افراد باید شرایط کافی برای اعمال این روش درمانی را داشته باشند. افرادی که کاندیدای مناسبی برای پروتزهای مبتنی بر ایمپلنت نیستند. عبارتند از:
- کودکان، نوجوانان و به طور کلی افرادی که استخوان فک آنها به طور کامل رشد نکرده است.
- افرادی که سیگار می کشند کاندیدای مناسبی برای دندان مصنوعی نیستند.
- افرادی که دندان قروچه دارند یا کسانی که به دندان های خود فشار زیادی وارد می کنند.
طول عمر اوردنچر چقدر است؟
عمر اوردنچر دندان معمولاً کوتاه نیست. قطعاتی که در داخل فک ثابت میشوند (ایمپلنتها) معمولاً تا آخر عمر باقی میمانند. اما قسمت بیرونی پروتز معمولاً بعد از چند سال (گاهی ۱۵ سال) نیاز به تعویض دارد. اگر بیمار وزن کم کند یا در ساختار دهان خود تغییراتی داشته باشد، ممکن است نیاز به تعویض پروتز در فواصل کوتاه تری داشته باشد.
قرار دادن دندان مصنوعی روشی برای جایگزینی دندان های از دست رفته است و شامل تعداد زیادی از این نوع پروتزها است که توسط ایمپلنت در داخل فک ثابت می شوند اما انواع دیگر روی لثه قرار می گیرند. دندانپزشکی نور شهریار با کمک بهترین جراحان فک و صورت بهترین خدمات ایمپلنت و پروتز را به بیماران ارائه می دهد.
هزینه اوردنچر دندان چقدر است؟
عوامل مختلفی بر قیمت اوردنچر دندان تاثیر می گذارد. به عنوان مثال، تعداد ایمپلنت های مورد نیاز برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد. هر چه تعداد ایمپلنت ها بیشتر باشد، هزینه پروتز کامل بیشتر می شود. در برخی موارد، هزینه جراحی فک یا لیفت سینوس برای آماده سازی فک برای ایمپلنت به هزینه اضافه می شود.
عوامل دیگری مانند توانایی و مهارت متخصص، پایه مواد کلینیک، کیفیت مواد استفاده شده برای پروتز دندان و نوع قالب گیری در قیمت نهایی تاثیرگذار است که باید در نظر گرفته شود. برای انجام این روش های تخصصی و دقیق بهتر است با یک متخصص ایمپلنت قابل اعتماد و حرفه ای مشورت کنید.
نکته نهایی در مورد اوردنچر دندان شهریار| بهترین متخصص اوردنچر در شهریار| اندیشه
در این مقاله در مورد اوردنچر ایمپلنت توضیح داده ایم و می دانیم که این روش یکی از بهترین روش ها برای جایگزینی دندان است. در این روش پروتز مصنوعی به ایمپلنت متصل می شود. اگر بخواهیم به طور خلاصه به تفاوت اوردنچر دندان و ایمپلنت اشاره کنیم باید بگوییم که ایمپلنت دندان برای افرادی است که نیاز به تعویض یک یا دو دندان دارند. اما دندان مصنوعی زمانی استفاده می شود که تعداد زیادی از دندان ها نیاز به تعویض داشته باشند. هزینه پروتز بالاتر از دندان مصنوعی و کمتر از سایر روش های کاشت است.